INFO TIL DELTAKERE

Info til deltakere

Her står alt som både nye og gamle deltakere trenger å vite om det å være deltaker på NUK. Ikke nøl med å kontakt oss dersom du lurer på noe!

NUK åpner alltid på mandag kl 12.00 - innsjekking skal være gjort før det.

 

Deltakerne

NUK er først og fremst en festival for ungdom fra Nord- Norge. Vi har plass til ca. 150 deltakere mellom 14-20 år. Det er ingen spesielle opptakskriterier som legges til grunn, men følgende forhold kan spille inn:

 • Du må overholde påmeldings- og innbetalingsfristen.
 • Du må fylle ut alle punkter på påmeldingsskjemaet.
 • Du bør velge mer enn ett ønske for verksted, slik at vi har alternativer å sette deg på dersom ditt verksted blir fullt, eller ikke får nok påmeldte.

Penger

Det koster 2000,- å delta på NUK.

Deltakeravgiften dekker: 

 • Mat (4 måltider hver dag)
 • Verksted (inkludert utstyr)
 • Overnatting 
 • Merch (feks vannflaske og hettegenster eller tskjorte)
 • Gratis inngang alle Festspillene i Nord-Norge sine konserter og forestillinger.

Ordensregler

Når vi NUKer så:

 • Er det ikke lov å bruke alkohol eller andre rusmidler!
 • Du må overholde innetidene!
 • Gå alltid to eller tre sammen utenfor skolen!

Brudd på disse 3 NUKKE-regler kan føre til hjemsendelse i dialog med foresatte / ledsager.

Informasjon for deltakere med funksjonsnedsettelse

Er du mellom 14 - 40 år er du hjertelig velkommen til å delta.

Personer med funksjonsnedsettelser kan delta opp til fylte 40 år.

Personer med utviklingshemming må ha med seg ledsager ved behov for ekstra hjelp i verkstedet eller til hverdagslige gjøremål.
Ledsager må også meldes på, og betaler vanlig deltakeravgift. NUK søker hvert år om støtte til ledsagermidler, dersom denne søknaden blir innvilget vil de som har hatt utgifter til ledsager få støtte fra NUK til kostnader knyttet til å ha med seg ledsager på NUK.

Reise

Alle betaler selv for reisen til og fra Harstad.

Deltakere under 18 år som er bosatt i Nord-Norge kan søke om reisestøtte for beløp som overstiger 1000 kr. 
Max beløp for reisestøtte er kr 5000,-. 

HUSK! Ta vare på kvitteringer, uten kvitteringer INGEN penger. Ønskes det en annen overnatting enn på Heggen, MÅ deltakere ordne dette på egen hånd og gi beskjed pr. epost.

ANKOMST:Dersom du har lang reisevei kan du ankomme søndag før festivalen begynner, de aller fleste sjekker inn mandag morgen får åpning kl 12.00.

AVREISE: På lørdag bruker vi å ha festmiddag, etter denne er det noen som reiser hjem, mens de fleste reiser hjem på morgenen søndag.

Påmelding

Påmelding skjer denne nettsiden. Påmeldinga åpner i april. Når man har meldt seg på får man tilsendt en giro på deltakeravgiften. Når den er betalt er påmeldingen din godkjent! Dette betyr at hvis du ikke betaler innen fristen mister du plassen.

Tidlig i juni får du tilsendt et informasjonsbrev per e-post, med all nødvendig informasjon om NUK++ 

Bo og spis godt

Som deltaker vil du overnatte og spise på Heggen videregående skole. Max. 15 ungdommer deler klasserom sammen. Det serveres fire måltider hver dag. 
Skolen ligger i gangavstand til byen, og er bemannet med et sekretariat som har døgnkontinuerlig vakt, slik at det alltid er voksne tilstede for svare på spørsmål man måtte ha, løse eventuelle problemer som oppstår underveis - kort sagt, følge opp at alle deltakerne har det bra. 

Skolen er vårt felles hjem denne uken!

Pakkeliste

Sovepose, liggeunderlag, pute, toalettsaker håndduk o.l.

Husk at været kan variere, så regnklær og jakker er lurt å ta med. 

Nærmere beskjed om ting til verkstedene kommer til dere personlig pr. epost.

Timeplan

08.00 - 09.00 Frokost 

09.00 - 09.15 Morgenmøte

09.30 - 12.00 Verksted

12.00 - 13.00 Lunsj 

13.00 - 17.00 Verksted

17.00 - 18.00 Middag

18.00-> Fritid: se konserter og forestillinger på Festspillprogrammet 

22.00 - 00.30 Kveldsmat

00.00-> Innetid!

Om NUK på kveldstid

Om dagen er du på verksted sammen med andre ungdommer som deler din interesse. Etter middag kan du koble av, eller benytte sjansen til å få med deg noe av alt det som skjer i Harstad under Festspillene. Som NUK'er slipper du inn på alle konserter og forestillinger hvor det er ledig plass, og du er gammel nok. Ungdommens hus er åpent hver kveld med eget program som annonseres senere.

Spesielle behov

Har du allergier, sykdommer, er vegetarianer eller har andre behov for tilpasninger som vi bør vite om, gi beskjed ved påmelding slik at vi kan legge forholdene best mulig til rette for deg.

Arrangørene og litt historie

NUK arrangeres av Festspillene i Nord-Norge. Opprinnelig ble festivalen startet av Harstad kommune og finansiert av alle fylkeskommunene. De siste årene er det Festspillene som har stått for arrangementet, og etter hvert også finansieringen. NUK har siden oppstarten i 1992 hatt mange navn. Det startet med "12 -12 Pluss minus", NNUKF (NordNorsk UngdomsKulturfestival), NUK og nå NUK++. I 2004 ble festivalen for utviklingshemmede, 20++, slått sammen med NUK. NUK++ ble det nye navnet på festivalen. Fra 2018 heter festivalen NUK -ny ung kunst.

I 2016 hadde NUK et pauseår, for å revitalisere festivalen. I 2017 feirer vi at det er 25 år siden første festival. De påfølgende årene, mellom 2017-2020 vil UIT stå for et større forskingsprosjekt hvor NUK++ skal under lupen. Forskningen ledes av Rikke Gürgen Gjærum og stipendiat Nanna Edvardsen i kulturdeltagelse ved UIT, Harstad. Målsettingen er "Å undersøke hvordan NUK++ fungerer for hele ungdomsgruppen mht mulighet for maksimal deltagelse sett i forhold til den enkeltes forutsetninger."

Spørsmål?

Har du fremdeles spørsmål etter å ha lest alt dette? Ta kontakt!

Prosjektleder NUK Sølvi Katrine Andersen

Kontakt NUK-teamet på Facebook.