NUK++

Nordnorsk ungdomskulturfestival NUK++

 

OM NUK++

 

Nordnorsk ungdomkulturfestival (NUK++) er en integrert kulturfestival for ungdom mellom 14 og 20 år, og unge med utviklingshemming mellom 14-40 år. Hvert år, under Festspillene i Nord-Norge, kommer ca. 150 ungdommer fra hele Nord-Norge til Harstad for å delta på ulike kunst- og kulturverksteder i 6 dager til ende.

Verksteder som er merket (++) er kun for unge med utviklingshemming, de øvrige verkstedene er åpen for alle, hvor funksjonsfriske såvel som utviklingshemmede ungdommer deltar på like vilkår.

Nøl ikke med å ta kontakt hvis du lurer på noe!

NUK++ finner sted på Heggen videregående skole, hvor kreativt arbeid på verkstedene, samt spising, soving og kulturmøter av ulik karakter finner sted.

På dagtid deltar ungdommene på ca. 10 ulike verksteder innenfor kunst og kultur, ledet av profesjonelle instruktører. På ettermiddagstid kan ungdommene fritt benytte seg av det tilbudet Festspillene ellers gir. Ungdommens hus i Harstad er også åpent.

Uka avsluttes med at alle ungdommene sammen lager en stor forestilling der de viser fram det de har jobbet med på verkstedene. Denne forestillinga inngår som en del av det ordinære festspillprogrammet.

Ungdommene setter stor pris NUK++. Mange av dem omtaler uka i Harstad som "årets beste uke".

NUK++ er en del av Festspillene i Nord-Norge.

NUK++ Revitaliseres

Illustrasjonsfoto: Einar Nymoen

Festspillene i Nord-Norge vil arbeide for å lage en enda bedre ungdomskulturfestival,  nuk++, for å gi ett best mulig tilbud til ungdom i nord. For å løfte nuk++ til et nivå som den unike festivalen fortjener, blir det et opphold i 2016 for å komme sterkere og revitalisert tilbake til jubileum i 2017.

Nordnorsk ungdomskulturfestival (NUK++) er en integrert kulturfestival for ungdom mellom 14 og 20 år, og unge utviklingshemmede mellom 14-40 år. For å sikre en god nok utviklingsprosess av NUK++, har Festspillene i Nord-Norge bestemt å ta et pauseår for denne festivalen i 2016. 

 

Festspilldirektør Maria Utsi er sterk i troen på at dette er det beste for en faglig og kunstnerisk revitalisering av festivalen. Nå skal staben restrukturere, refinansiere og gjøre større organisatoriske endringer ved festivalen, som det har vært et stort behov for de siste årene.

 

NUK++ markerer 25. årsjubileum i 2017. Fram til da skal det jobbes intensivt mot lansering av nye NUK++. Grunnidéen skal ikke rokkes ved. Festspillene skal fortsette arbeidet med å lage en integrert festival med fokus på ett like godt tilbud for unge med eller uten utviklingshemming. Festspillene setter ned et fagutvalg som skal hjelpe med utformingen.

 

- Festspillene i Nord Norge i 2016 kommer likevel til å ha en ung profil, med både konserter, scenekunst og verksteder for barn og ungdom. Vi håper at tilbudene vi kommer til å ha i år, kan veie opp for noe av savnet av NUK++. Vi vet det betyr mye for dem som gleder seg. Men det er en nødvendig avgjørelse for å skape tid og rom for å gå inn i en skikkelig utviklingsprosess som vil resultere i et nytt og endra bedre NUK++, sier festspilldirektør Maria Utsi.

 

FILMPORTRETTET "ÅRETS BESTE UKE"

Under NUK++2013 var filmskaper Vibeke Heide tilstede og filmet og intervjuet ungdommene.

Dette har blitt et veldig flott filmportrett som hadde premiere under åpningen av NUK++2014.

Her kan du se en kort smakebit fra filmen! 

4 min trailer:

50 sekunders teaser: