Rapverksted

RAPVERKSTED

(foto: NUK++2012)

Nytt i år er rapverksted! Sammen med instruktør Martin Thørnblad skal du lære om rapens historie, om batteling og hvordan lage din egen rap! I tillegg vil du lære litt om hvordan du enkelt kan spille inn dine egne låter. Rap er en av grunnelementene i hiphop, i år har vi tre verksteder med disse elementene: breakedance, rap og grafitti.

 

INSTRUKTØR: MARTIN THØRNBLAD

Jeg er 28 år. Født i Oslo, men oppvokst i Tromsø og bor for tiden i Nittedal. Hit flyttet jeg for 2 år siden for å drive med musikk profesjonellt. Mitt daglige arbeid i selvdrevet lydstudio består for det meste av arbeid med uetablerte artister. Jeg produserer musikk, spiller inn og utfører etterbehandling av lyd. Fra idé til ferdig låt. Jeg har holdt på med rap i 12 år og vært bak spakene i 8 år (2 år med lydstudiodrift). Til daglig driver jeg også med barne- og ungdomsarbeid i form av at jeg er leder for juniorklubben i Nittedal. Jobber også i Kulturenheten i Nittedal kommune. Teknisk ansvarlig for kulturenheten liker de å kalle meg.

Min store lidenskap er å hjelpe andre med å utvikle sine ferdigheter når det kommer til å utrykke seg med rap. Jeg liker denne sjangeren svært godt fordi den er relativt ufiltrert og ærlig. Sjangeren tar også for seg samfunnsrelaterte saker og mange jeg jobber med skildrer et liv som for mange kanskje virker virkelighetsfjernt, men som i stor grad er en del av vårt samfunn. Det viktigste for meg når jeg jobber med mine artister er at artisten føler at han/hun kan formidle og utrykke seg selv på en tilrettelagt arena. Ellers har jeg turnert i Troms og Nordland med en forestilling som jeg produserte sammen med to dyktige dansere/koreografer. Handlingen dreide seg om mobbing (offer,mobber og nøytral) og vi brukte musikk,teater og dans som virkemidler. Ellers har jeg spillt mange konserter på de fleste scenene i Tromsø, noen i Oslo og er aktiv rapper og produsent.