Festspillene er Miljøfyrtårn

miljofyrtarn.jpg

Caption 
Hilde Høyvåg (f.v.) og Randi K. Olsen i Festspillene med Anita Andreassen (midten) i Hålogaland Ressursselskap, med sorteringsstasjon på torget og el-sykkel. Foto: Festspillene/Tone A. Karlsen

Festspillene i Nord-Norge er sertifisert som miljøfyrtårn. Midt i festivalinnspurten ble det klart at Festspillene i Nord-Norge er godkjent som Miljøfyrtårn, noe som skal vises i byen.

Festspillene i Nord-Norge har jobbet målrettet siden høsten 2015 for å bli sertifisert som Miljøfyrtårn før Festspillene 2016 og festspillstaben ble veldig glade da beskjeden kom, bare få dager etter FNs miljødag 5. juni.

For å ta et miljøansvar under festival, har Festspillene inngått et samarbeid med Hålogaland Ressursselskap (HRS) for å få ut tre miljøstasjoner i sentrum. To av dem er plassert i torgområdet mens en er plassert i SNN-parken, som i år skal være på parkeringsplassen mellom Harstad kino og Sparebanken 1 Nord-Norge. Nå oppfordrer både HRS og Festspillene alle gjester og publikum til å ta i bruk sorteringsstasjonene i byen, når de skal kaste søppel.

- Festspillene i Nord-Norge har tatt et aktivt valg om å være en miljøbevisst organisasjon, og vi ønsker å inspirere og oppfordre andre bedrifter og privatpersoner til et økt miljøfokus, sier administrasjonssjef Hilde Høyvåg og konsulent Randi K. Olsen i festspillstaben.

Det har vært en grundig prosess gjennom vinteren for å legge om rutiner og tenke miljø i kontordriften, som nå er dokumentert og rapportert, og må vedlikeholdes jevnlig.

HRS er glade for at Festspillene vil ha fokus på miljø.

- Det er flott at stadig flere får fokus på miljø og viktigheten av å være miljøbevisst. Det er noe absolutt alle burde tenke på, sier markedskonsulent Anita Andreassen.

For å bevisstgjøre de yngste på ulike typer avfall, vil HRS også arrangere sorteringskonkurranse for barn i SNN-parken mandag, tirsdag og onsdag i neste uke.  

Sykkel & Motor låner Festspillene el-sykkel og det satses på mer sykling og mindre bilbruk, hvis mulig.  Det vil også bli sykkelparkering ved flere av Festspillenes arenaer, slik at muligheten ligger til rette for at publikum kan ta sykkelen fatt mellom arrangementene. 

Miljøfyrtårnsertifikatet er gyldig i tre år, og Festspillene må levere årlig miljørapport for å beholde statusen.