Russisk pianist til åpningskonsert Festspillene

Georg Tchaidze1.jpeg

Caption 
Vinner av Top of the World ble Georgy Tchaidze.

Da er det klart! Vinneren av Top of the World, ble Georgy Tchaidze fra Russland. Dermed er det han som blir solist i åpningskonserten til de 51. Festspillene i Nord-Norge lørdag, sammen med det finske soprantalentet Reetta Haavisto og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

I 2015 feires 150 år for fødselen til den finske komponisten Jean Sibelius, og programmet vil særlig vies musikk av ham. Sibelius’ musikk er på mange måter synonymt med den finske nasjonalidentiteten.

Georgy Tchaidze (f. 1988) utdanner seg i dag både ved Moscow Tchaikovsky Conservatory og Berlin University of Arts. Han har gjort seg bemerket i flere store internasjonale festivaler og konkurranser, og er kjent for sitt sensitive pianospill og sine gode samarbeidsevner. Han har spilt i store konserthus som for eksempel Carnegie Hall i New York og Konzerthaus i Berlin.

Top of the World International Piano Competition samler deltakere av høy klasse fra store deler av verden, og er en konkurranse for unge pianister i alderen 17-35 år. Finalen gikk i Tromsø fredag 19. juni.

Les mer om åpningskonserten her