Frivillig på NUK

Foto: Hedda Nilsen

Nordnorsk ungdomskulturfestival NUK er en festival i festivalen. Hit kommer opp mot 150 ungdommer for å delta på verksteder i 6 dager, oppdage sitt kreative potensiale, knytte nye bånd og lage ei kulturell bombe av ei avslutningsforestilling.

Her er fem fine ting med NUK

  1. NUK er en unik festival uten sidestykke i norsk sammenheng.
  2. Det kommer ungdommer fra hele Nord-Norge for å være med på festivalen og vi henter instruktører fra hele Norge/Norden til å holde verkstedene. 
  3. På NUK finner du morgendagens Festspillstjerner. Flere av NUK++ deltakerne har etter noen år endt opp som artister på hovedprogrammet. Vil du ta pulsen på framtidas kultur-Nord-Norge er det altså her du skal være.
  4. Det er fantastisk å se hvordan ungdommer utvikler seg gjennom uka! Hvert år har vi ungdommer som er litt sjenerte på begynnelsen av uka, men som til slutt står på scenen og framfører egenprodusert kunst i ulike sjangre. Det står det respekt av og det er utrolig moro å se denne utviklinga fra dag til dag. 
  5. NUK er garantert den Festspillarenaen der det er mest energi. For ungdommene som er med på NUK++ er dette uten tvil årets beste uke! De frivillige er en viktig grunn til at vi får til nettopp denne stemninga. 

Men dette er ikke noe vi har skapt alene. Vi har hvert år ca. 25 frivillige som er med på å skape den gode stemninga, som lærer bort en gitarakkord eller to til en framtidig festspillstjerne eller som gir den ekstra lille oppmuntringa som gjør at den sjenerte gutten tør å stå på scenen på avslutninga likevel. Vil du være en del av dette?

Som frivillig får du stabskort til Festspillene, som gjør at du kommer gratis inn på over 100 flotte konserter og forestillinger, såfremt det er ledig plass og du ikke er på vakt. Vi ordner også mat og enkel overnatting for de som trenger det. Du kommer garantert til å få masse nye opplevelser og erfaringer, og nye venner. Alt å vinne, og ingenting å tape altså!

Ta kontakt med prosjektleder for barn og unge: Sølvi Katrine Andersen hvis du lurer på noe!

Påmelding skjer på samme måte som for øvrige frivillige på denne siden.