OM FUNG - FESTSPILLENES UNGDOMSPROSJEKT

funG - for ungdom mellom 13 og 18 år

funG er et prosjekt som skal skape økt aktivitet og flere tilbud for ungdom mellom 13-18 år. Målsettingen er å bidra til at ungdom får bedre kjennskap til mulighetene i regionen og ikke minst skape positive opplevelser som gir sterkere tilhørighet til Nord-Norge. 

Festspillene i Nord-Norge, kommunikasjonsbyrået Chili og mediehuset Harstad Tidende har inngått et 3-årig samarbeid om å utvikle ungdomssatsningen funG. Helt fra starten har de tre involvert ungdommer og baserer planer og idéer på innspill og meninger som ungdommene har bragt til bords. 

Digitale plakatkonserter

Sammen med Ilios-festivalen og VR-teamet til Chili har Festspillene fått på plass fem «plakatkonserter» som kun kan oppleves via Ilios-AR appen i løpet av sommeren i Harstad. Med appen på telefonen og hodetelefonene klare, kan ungdom i regionen oppleve «live» musikk fra fem norske artister. Punktene er spredt rundt i Harstad kommune og det blir opp til ungdommene selv å finne punktene der konsertene skjer. Plakatkonsertene består av én sang og har en kode i slutten som ungdommene kan samle for å vinne premier. De vil være tilgjengelige til 1. august.

Ungdomsredaksjon

Et viktig fokus i satsningen er å skape rom og mulighet for å få frem de unges perspektiv og meninger. Et av tiltakene for å oppnå dette er å opprette en ungdomsredaksjon. Sammen med regionens ungdom vil Harstad Tidende utvikle fysiske og digitale plattformer hvor ungdommene skal få støtte og mulighet til å ytre sine meninger.

Flere tiltak vil lanseres etter hvert, følg med på sosiale medier: