DANS MED KARTELLET

""

   

DANS MED KARTELLET - AVLYST

Foto: Knut Utler

Instruktører: Eirik Fuglesteg Luksengard og Sigurd Johan Heide fra Kartellet

Halling, akrobatikk, folkedans og koreografi! Du får jobbe med ulike fysiske øvelser hvor du får testet dine fysiske grenser innenfor trygge rammer. Du vil få prøve deg på idrettsleker som feks bjørnedans, kruking, og hallingkast. Gjennom koreografi, improvisasjon, lytteøvelser og lek vil du også bli utfordret til å tenke nytt rundt bevegelse på scenen. Og ikke minst vil du få prøve herlige danser fra nord som reinlender, nordlandspols og halling!

Instruktører:

Eirik Fuglesteg Luksengard 

Eirik starta å danse i 8.klasse og har sidan den gong hatt glede av musikk og bevegelse. I løpet av sin dansekarriere har Eirik vore med i danseforestillingane KRUK, The Snuff Grinders og på turne med Alexsander Rybak i samarbeid med Frikar og forestillingane Doppler og Anføttes med Kartellet. Dei siste åra har Eirik studert grunnskulelærar ved Høgskulen på vestlandet avdeling Sogndal, samtidig som han har fått reist rundt og dansa. 

Sigurd Johan Heide/Kartellet

Dansekompaniet Kartellet fra Troms har satt sitt sterke preg på tradisjonsdans og folkemusikk i Norden med sin karakteristiske, interaktive stil. Akrobatikk, musikalitet, balansekunst og rå kraft er sterke elementer i deres uttrykk. 

Folkemusikk Nord
Folkemusikk Nord

Verkstedet leveres i samarbeid med Folkemusikk Nord, som er et kompetansesenter for folkemusikk og folkedans i Nord-Norge, og en del av Kultur i Troms/Troms fylkeskommune. Folkemusikk Nord bidrar til flere produksjoner og turneer i hele landsdelen, dyrker gamle og nye arrangører, og driver rekrutteringsarbeid. Kort sagt mer folkemusikk og folkedans til folket!