«Arkivet» får premiere i 2023

walk_and_draw._arkivet.png

Caption 
Arkivet av Ingvild Isaksen får premiere på Festspillene i Nord-Norge 2023. Foto: Ingvild Isaksen

Festspillene i Nord-Norge søker hvert år etter ideer til nye kunstprosjekter som kunstnere ønsker å realisere, og utlyser open call-midler hvert år. Som et av 3 kunstprosjekter har Ingvild Isaksen fått tildelt midler til å ferdigstille sitt ambisiøse prosjekt «Arkivet» for premiere på festivalen i 2023

Dansekunstneren Ingvild Isaksen har fått tildelt midler fra Festspillene i Nord-Norges Open Call utlysning for nye kunstprosjekter. Isaksen har base i Stamsund og har her fokusert sitt arbeid rundt sanserisk aktivisering og dokumentasjon av rom. Open Call-tildelingen betyr nye muligheter i dette arbeidet, forteller Isaksen:

- Å få jobbe med prosjektet «Arkivet» over det neste halvannet året, med anker i det spennende og dyktige miljøet rundt Festspillene i Nord-Norge, er en helt fantastisk døråpner og invitasjon til å kunne fordype meg i hva som beveger seg i våre omgivelser.

Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir ser frem til å se hva dette prosjektet vil utvikle seg til i perioden fram mot premiere på festivalen, der hun særlig er spent på den kunstneriske nyskapingen prosjektet er fundert i; 

- Ingvild Isaksen skal utvikle prosjektet «Arkivet» gjennom flere opphold i lokale rom, og invitere inn andre samarbeidspartnere for å la prosjektet utvikle seg i uante retninger. Jeg tror «Arkivet» vil gi oss nye innsikter i våre lokalsamfunn i nord, samtidig som det tar opp viktige spørsmål rundt bærekraft, sier Skúladóttir.