Årets NUK-prosjekter er klare!

nuk_2022.jpg

Årets NUK-plakater med tidligere deltakere på NUK. Foto: Marius Fiskum
Caption 
Årets NUK-plakater med tidligere deltakere på NUK. Foto: Marius Fiskum

Når prosjektene for årets ungdomsfestival NUK lanseres i dag i Kirkenes er det en stolt NUK-sjef som presenterer 5 ulike prosjekter som passer for alle ungdommer, uansett forkunnskaper og funksjonsevne. I front for kampanjen står lokale ungdommer som deltok på NUK i 2021, og som også er intervjuet om sin opplevelse av festivalen. Lanseringen skjer under nyåpningen av ungdomshuset Basen 2.0 i Kirkenes.

Samhold og vennskap

I kampanjen benytter NUK sitater fra ungdommene som har vært med tidligere for å forklare opplevelsen til nye deltakere. Det sosiale, samholdet og vennskapene som dannes har blitt trukket frem ut over selve kunstprosjektene de har deltatt på. 

- Vi er kjempestolte over den fantastiske kampanjen vi har laget med våre «egne» ungdommer fra NUK! Ungdommene selv trekker frem NUK som et veldig inkluderende, åpent og varmt sted der man blir tatt veldig godt imot av alle som er der - deltakere som voksne. Vi tenker at det er noe vi skal fortsette å strekke oss etter i alle ledd av festivalen, og bruke til å ta godt imot helt nye deltakere også, sier NUK-sjef Tine Skjold

Kunstnere og prosjekter av ypperste klasse

Ungdommene som melder seg på NUK i år får muligheten til å jobbe med fagpersoner og kunstnere som er blant de fremste i Norge på sine felt. På NUK velges prosjektledere som ikke bare er flinke til å skape kunst selv, men som også er spesielt flinke til å legge til rette for ungdom, uansett forutsetninger. Den mest kjente her i Nord-Norge er kanskje Spellemann-vinneren Tonje Unstad, som er tilbake for å skape musikk med unge musikere.

- I år har vi både et par favoritt-prosjekter med videre, samtidig som vi har et par nye. Dragprosjektet i fjor var en av de aller største suksessene, og sammen med musikkprosjektet er dette prosjekter som både kunstnere og deltakere har ønsket tilbake. Vi satser videre på Foto med Sør-Troms museum og Preuss, og har 2 spennende nye prosjekter innen film og dans, som er sjangre vi vet ungdom i dag ønsker å lære mer om, fortsetter Skjold.

Earlybird-pris fram til 1. april

Nytt av året er at NUK tilbyr halv pris på deltakeravgiften for de som melder seg på i løpet av mars. Deltakeravgiften dekker overnatting, 4 måltider per dag, alt man trenger for å delta i prosjektene og ikke minst gratis adgang til Festspill-arrangement i løpet av uka. 

- NUK er nok for mange ungdommer en skjult hemmelighet, og vi har snakket mye med tidligere deltakere om hvordan vi kan gjøre det lettere å forstå hva festivalen egentlig er. I år er det 30 år siden første gang vi arrangerte NUK, og vi ønsker å komme med et bidrag dersom prisen tidligere har vært en utfordring. NUK blir enda bedre om vi tidlig vet hvem som skal delta, så derfor ønsker vi å belønne de som bestemmer seg raskt, avslutter Skjold.

Her er årets prosjekter:

FOTO – lær ulike fototeknikker og triks
DRAG – lag din helt egen dragkarakter
MUSIKK – bli en bedre musiker og lag konsert
DANS - prøv ulike måter å utvikle og formidle dans på
FILM - vær en filmskaper for en uke