Festspillprofil Trygve Luktvasslimo slipper singel #2 fra sin kommende bitcoin-musikal!

img_4236b.jpg

Caption 
Skyggen fra kryptogruven. Spillefilm av Trygve Luktvasslimo, premiere under Festspillene i Nord-Norge 2023.

Duetten Death Unites Us er den andre utgivelsen fra Skyggen fra kryptogruven – Luktvasslimos etterlengtede spillefilmdebut som får verdenspremiere under Festspillene i Nord-Norge 2023. Låta er en glad-sang om hvordan døden forener oss, fordi vi er i live (ennå). 

I Skyggen fra kryptogruven lurer den unge småbrukeren Gloria på hva hun kan stille opp med når en nybygd bitcoin-gruve begynner å forstyrre tilværelsen for folk og dyr på gården hennes i Lofoten.

- Musikal-filmen Skyggen fra kryptogruven kobler verdenspolitikk med bygde-Norge i en spekulasjon omkring følgene av de mange planene om å bygge datasentre, batterifabrikker og annen "nyindustri" over hele Nord-Norge, forteller Luktvasslimo selv.

Death Unites Us framføres av Sunniva Birkeland Johansen og Luktvasslimo selv på vokal. Soundtracket er komponert av Victoria Sergeenko med produksjon av Aksel Bakke. 

Trygve Luktvasslimo er vår profilkunstner i to år. Under Festspillene i 2023 er det premiere av hans spillefilm Skyggen fra kryptogruven som vi gleder oss veldig til. Trygve bor i Valberg, Lofoten og er spesielt dyktig til å fange dagsaktuelle tema. Det er nettopp det vi er opptatt av i Festspillene i Nord-Norge, historier fra vårt samfunn med vårt perspektiv, laget av oss som bor her, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

Lytt til Death Unites Us på Spotify, Apple m.fl.

https://open.spotify.com/track/3u0IxpmdmudEugrWypm7vU?si=26bfa1b41a964cbf

og apple 

Første singel, Electron Blue ble sluppet i samarbeid med Barents Spektakel i februar 2022.