De mest populære forestillingene

festspillene.jpg

Caption 
Fornøyde: (f.v) produsent for scenekunst Eirin Lindtner Storesund, direktør Ragnheiður Skúladóttir og produsent for musikk Lasse André Mellingsæter.

Tre festspillforestillinger er utsolgte, og flere andre begynner å fylles godt opp. Det kan festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir konstatere, knappe ti dager før festivalen starter.

- Det er flott å se at publikum finner tilbake til festspillarrangementene, etter et par år der vi har vært preget av pandemien og dens etterdønninger. Det kan virke som at årets festspillprogram har truffet godt, og publikum finner noe de ønsker å gå på, sier hun.

 

Ikke vent for lenge

- Festforestillingen på Bjarkøy, Arvvas og Han Herman i Nordic Pub, er alle utsolgte. Også andre arrangementer, særlig barneforestillingene, begynner å nærme seg fulle. Jeg anbefaler derfor at man sikrer seg plass på det man ønsker å gå på, sier Skúladóttir.

Dramatiske historier

Av konserter og forestillinger i de større salene, som Nordic Hall og Kulturhusets storsal, går billettsalget jevnt. Blant de mest populære er artister som Ane Brun og Thomas Dybdahl. Mange velger også Ola Bremnes sin nypremiere på Stormtid. Her tar han for seg ulike dramatiske historier fra kysten, tonesatt av et knippe av landsdelens kjente musikere.

- Han har også fått brageprisvinner Ida Larmo til å lage illustrasjoner som brukes i forestillingen underveis. Det er første gang de samarbeider om en forestilling, sier Skúladóttir.

Prisnominert

Åpningsforestillingen Birget; Ways to Deal, Ways to Heal selger også godt. Denne er uhyre aktuell som en kommentar til sannhets- og forsoningskommisjonens rapport, og har fått en rekke seksere fra anmeldere over det ganske land.

- Nylig ble også den også nominert til den prestisjetunge Heddaprisen i klassen «Beste danseforestilling», så her får publikum med seg en unik opplevelse, sier produsent for scenekunst Eirin Lindtner Storesund.

Tar festen tilbake

Festspilldirektøren setter pris på å være tilbake i Nordic Hall, og det ser ut til at publikum også er fornøyde med det.

- Med en bredde i programmet fra popdronninga ARY, via svensk rap med Maxida, funky stemning med Kåre Kolve og til heftig hardrock med Ondt Blod, regner vi med at det blir full sal og høy stemning også her gjennom hele uka, sier produsent for musikk Lasse André Mellingsæter.

Dermed ligger alt til rette for ei strålende uke med yrende folkeliv også under årets festspill.

 

Her er noen av arrangementene som selger mest, men som fortsatt har ledige billetter tilgjengelig:

Ane Brun

Stormtid

Thomas Dybdahl

ARY

Bitcoinbilen

Fieh

Maxida

Stein Torleif Bjella

Hildá ja Tuomas

Sentralen fredag – Ervik Storband

 

Barnas forestillinger/verksteder som begynner å fylles opp:

Splæsj!

Egget

Barnebyen verksted

Barnebaren verksted