Lokalt næringsliv favner om Festspillene i Nord-Norge

img_4108_medium.jpg

Thomas Myhre fra Polarkonsult, festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir og Arnt Marius Eriksen fra Hinnstein.
Caption 
Thomas Myhre fra Polarkonsult, festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir og Arnt Marius Eriksen fra Hinnstein.

– Vi er stolte og glade over å ha fått Polarkonsult og Hinnstein med på laget. De er veldig engasjerte og tydelig opptatt av hva Festspillene betyr for Harstad som vertsby, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

- Vi i Harstad kan ikke ta Festspillene i Nord-Norge for gitt. Den er viktig for omdømme, bolyst og for næringslivet. Det sier Thomas Myhre fra Polarkonsult og Arnt Marius Eriksen fra Hinnstein.
De to harstadbedriftene går nå i fellesskap inn som Festspillene i Nord-Norges nyeste samarbeidspartnere.

Festspillene betyr mye for byen

Festspilldirektøren mener det er helt unikt at denne lille kystbyen i nord hvert år klarer å gjennomføre en slik stor og enestående kunst- og kulturfestival som trekker til seg både artister og publikum fra hele verden.
– Vi kunne ikke klart dette uten våre gode samarbeidspartnere, understreker Skúladóttir.

Klar for festival

Gjennom pandemi og post-pandemi har det skjedd endringer med både publikums vaner og næringslivets fokus. Det tar tid for folk å omstille seg til den nye normalen, men nå opplever festspilldirektøren at vinden er på tur til å snu
– Vi merker en endring i år. Billettsalget tyder på at publikum igjen er klare for festival og at de liker programmet. Næringslivet er fortsatt litt tilbakeholden, men vi håper at engasjementet til Thomas og Arnt kan bli et eksempel til etterfølgelse, smiler Skúladóttir.

Ingen selvfølge

Både Myhre og Eriksen er helt klare på hvorfor de nå velger å gå inn som samarbeidspartnere.
– Det er faktisk ikke en selvfølge at Harstad er vertsby for Festspillene i Nord-Norge, sier Thomas Myhre. – Både Tromsø og Bodø står i kø for å overta dersom Harstad ikke er sitt ansvar bevisst. Festspillene er viktig både for næringslivet, bolysten og ikke minst omdømmet til Harstadregionen. Dette er selvsagt en nordnorsk festival, men det er i Harstad den foregår, og det må vi hegne om, sier han.

Hører til i Harstad

Arnt Marius Eriksen er enig, og er glad for at Hinnstein og Polarkonsult står sammen om denne satsingen.
– Vi valgte å gå inn sammen som en sterk samarbeidspartner og som en felles tydelig stemme med budskap om at Festspillene i Nord-Norge hører til her i Harstad. Dette er en stor sak for oss og vi gleder oss til å dele gode opplevelser sammen med både medarbeidere og kunder under Festspillene i år og i årene som kommer, sier Eriksen.

Samspill

– Festspillene i Nord-Norge kommer til gjennom et samspill mellom offentlig støtte og private samarbeidspartnere. Det ville faktisk ikke vært mulig å gjennomføre denne festivalen hvis det ikke var for våre næringslivspartnere, sier festspilldirektøren.

– It takes a village, bruker jeg å si, og det er akkurat slik det er. Nå gleder vi oss til veien videre sammen med Polarkonsult og Hinnstein.