Vår Festspillprofil tar med seg Niko Valkeapää fra finsk Sapmi, og norske Per Willy Aaserud til denne unike kvelden der gourmetmat og musikk fra Sapmi kombineres. Hver kuvert inneholder aperitiff, 3-retters middag og konsert. Vi tør love et minne for livet!
Vår Festspillprofil Georg Buljo (gitar og vokal/joik), Niko Valkeapää (vokal/joik) og Per Willy Aaserud (trompet og keyboards) byr på toner med utgangspunkt i samisk tradisjon.
Historiske Røkenes Gård har innhentet ekstra kunnskap om det samiske kjøkken, og serverer det beste av det beste. I konserten vil joiken stå i sentrum, og publikum får møte den i det moderne formspråket Valkeapää sammen med Buljo og Aaserud, fremfører den.
Vi tør love et minne for livet der fantastisk gourmetmat og musikk fra Sapmi kombineres!
Det tok finsksamiske Niko Valkeapää tolv år og fem album før han følte han kunne nærme seg joiken og tradisjonen etter Nils-Aslak Valkeapää. I dag er han en etterspurt artist i mange land.
Per Willy Aaserud har siden 1991 jobbet som utøvende musiker med base i Oslo. Silje Nergaard, D'Sound, Jim Stärk, Gisle Børge Styve, Niko Valkeapää, Unni Wilhelmsen og Mari Boine er noen få av de han har jobbet med. Per Willy Aaserud har medvirket på mer enn 70 CD-innspillinger, konserter og turnéer i inn og utland, fjernsyn og radio.
Georg Buljo er årets Festspillprofil. Buljo er en meget allsidig musiker, sanger og produsent. Oppvokst på Gjøvik men med røtter i Masi i Kautokeino.
NB Samisk gourmet på Røkenes gård er en egen pakke med begrenset antall plasser. Pakken koster kun kroner 850,- og kan bestilles på Billettservice eller i Billettluka hos Harstad kulturhus.