Havene flyter over av plast, temperaturene øker og verdens mektigste klarer ikke å få ned klimautslippene. Det er tid for å ta grep. I prosjektet Jording kan du, sammen med et team av proffe kunstnere, jobbe på tvers av forskjellige uttrykk. Vi tar utgangspunkt i miljøtematikk og FNs klimamål og skaper spennende og overraskende installasjoner, performancer og møter. De to siste dagene inviteres publikum inn for å ta del i prosjektet. Kan vi redde verden sammen?
I LØPET AV UKA SKAL VI
- Bruke kropp, bevegelse, stemme, tekst.
- Arbeide med tilstedeværelse, naturressurser og forskjellige andre «materialer» og naturmaterialer.
- Skape et sammensatt men felles kunstuttrykk.
- Fokusere på ressurser og muligheter
KRAV/FORVENTINGER TIL DELTAKEREN:
Vi håper at deltaker er samarbeidsvillig og har en åpen og lekende innstilling til prosjektet. Vi skal utforske og eksperimentere, bruke vår kropp og stemme i tillegg til materialer gjennom performancekunst, foto/film, skulptur, musikk, lyd og installasjon. Vi ønsker at deltager er engasjert i ideprosesser og brainstorming samt aktiv i utvikling av prosjektet.
INSTRUKTØRER
Marita Isobel Solberg arbeider i grenselandet mellom kunsten, livet og vitenskapen. Arbeidene er ofte stedsspesifikke og relasjonelle, sanselige og visuelle, ofte forsterket av en sterk performativ tilstedeværelse. Intensjonen er å synliggjøre motsetningsfylte sammenstøt som kan være både forførende og brutale på samme tid. Utgangspunktet er refleksjon rundt det innerste og det vi består av, samt utforskning av relasjoner, natur og kroppsfunksjoner. Tilstedeværelse er et viktig fokus. Det å være så tilstede som mulig, å kunne lese øyeblikk samt forstå ens muligheter er viktige redskap. Solberg ønsker å invitere publikum med på en reise inn i en fabulerende, filosofisk og metaforisk ladet verden. Hvordan velger vi å lytte, høre eller lese våre omgivelser, vårt indre?
Trond Ansten er en visuell kunstner og naturforvalter fra Bamble i Telemark, nå basert i Tromsø. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Karlsruhe med utveksling til Tromsø Kunstakademi, og studerte tidligere biologi og ekspedisjons guiding. Med en sterk lidenskap for jakt, sanking og samling ligger fokuset på forholdet mellom menneske og natur. Ansten arbeider med video, installasjon, performance og fermenteringskunst. Et viktig omdreiningspunkt er tradisjonelle foredlingsprosesser sett i lys av nyere forskning. Uttrykketer ofte performativt og balanserer mellom mystikk og vitenskap i relasjonell kunst. Aktuelle prosjekter: Polarimperalisme, Devils Apron med Kåre Grundvåg & Dorski Morhua med Marita Isobel Solberg.
Anethe Alfsvåg er født i Oslo, oppvokst på nordmøre og har nå gjort Tromsø til sitt hjem. Hun improviserer litt hver dag, synger når hun er glad og lager stort sett en scene av det meste. Hun er utdannet skuespiller og sanger fra Rose Bruford i London, Bårdar Akademiet i Oslo og Complete Vocal Institute i København. Anethe har blant annet jobbet ved Hålogaland Teater, Det Norske Teateret, Brageteateret og for Ferske Scener. Hun er en av grunnleggerene og driver til daglig Tromsø Byteater. Utover sitt utøvende virke som skuespiller har Anethe også jobbet mye som pedagog og instruktør, blant annet ved NUK, Kulta, Kongsbakken og Bårdar Akademiet.