Bli med på en maskulin mancave-monolog fra en middelaldrende mann i midtlivskrise, skapt av tidligere ungkunstner Ibrahim Fazlic.
Fra en kjellerstue feirer og undersøker denne interaktive monologforestillingen maskulinitet, omsorg og mannlige rom. Forestillingen er basert på karakteren Thorvald Helmer fra "Et dukkehjem" og plasserer ham i nåtiden. Om kveldene, når han er alene i sin villa, skrider han ned i sin kjellerstue og slipper løs sin mannlighet. I det publikum entrer Torvalds kjeller, gjør de hans irrelevante stemme – relevant igjen.
Bredere forståelse
Stykket åpner opp for en bredere forståelse av mannens plass i dagens samfunn, hvorfor giftige mannskulturer online er så populære, og hvorfor menns selvmordsrater er dramatisk høyere enn kvinner.
Enorm innflytelse
Til tross for Ibsens egne benektelser av at «Et dukkehjem» var feministisk, har det beholdt en enorm innflytelse innen feministisk teater. Fazlics verk kaster lys over Thorvald, mannen som ble forlatt i Ibsens stykke, og utforsker mannlige selvoppfatninger i en brytningstid preget av polarisering, utydelig mannsrolle og uklare forventninger.
Noe å lære?
I sitt trygge rommet, omgitt av maskulin nostalgi stiller Torvald spørsmål ved sin rolle i samfunnet som mann, hvordan sosiale kategorier påvirker livsvilkårene til mannen og hvordan man oppdrar barn med ulike kjønn og seksualiteter.
Hva kan vi lære om mennesket bak «den hvite mannen som pusher femti», og ikke minst, hva kan han lære oss?
Husdramatiker
Ibrahim Fazlic er scenekunstner og dramatiker. Han har vært husdramatiker på Dramatikkens hus fra 2019 til 2023 og har tidligere laget forestillingene Prty Lyfe, En Muslimsk Afro-Joik på Svensk i Norge og Mamma Masochist.
OBS: Denne forestillingen er i en kjeller, og krever at man kan gå ned en trapp for å delta.