INFO TIL DELTAKERE

Her står alt som både nye og gamle deltakere trenger å vite om det å være deltaker på NUK++. Ikke nøl med å kontakt oss dersom du lurer på noe!

Ordensregler

NÅR VI NUKKER SÅ:

  • Er det ikke lov å bruke alkohol eller andre rusmidler!
  • Må vi overholde innetidene!
  • Gå alltid to eller tre sammen utenfor skolen!

Brudd på disse 3 NUKKE-regler kan føre til hjemsendelse i dialog med foresatte / ledsager.

Deltakerne

NUK++ er først og fremst en festival for ungdom fra Nord- Norge. Vi har plass til ca. 150 deltakere i alderen 14-20 år. Det er ingen spesielle opptakskriterier som legges til grunn, men følgende forhold kan spille inn:


- Du må overholde påmeldings- og innbetalingsfristen.
- Du må fylle ut alle punkter på påmeldingsskjemaet.
- Du bør velge mer enn ett ønske for verksted, slik at vi har alternativer å sette deg på dersom ditt verksted blir fullt, eller ikke får nok påmeldte.

Penger

Deltakeravgift er 1800,- 

Dekker: mat (frokost, lunsj, middag og kvelds alle dager), verkstedsavgift, overnatting, t-skjorte og film fra avslutningskonserten + tilgang til alle Festspillene i Nord-Norge sine konserter / forestillinger så fremst det er plass.

Informasjon for deltakere med utviklingshemming

Er du mellom 14 - 40 år er du hjertelig velkommen til å delta.

Du må ha med deg ledsager, og ledsager må også meldes på, og betaler vanlig deltakeravgift.

Verksteder som er merket (++) er kun for unge med utviklingshemming, de øvrige verkstedene er åpen for alle, hvor funksjonsfriske såvel som ungdommer med utviklingshemmede deltar på like vilkår. 

Reise

Alle betaler selv for reisen til og fra Harstad.

Deltakere under 18 år som er bosatt i Nord-Norge kan søke om reisestøtte for beløp som overstiger 1000 kr. 

Max beløp for reisestøtte er kr 5000,-. 

HUSK! Ta vare på kvitteringer, uten kvitteringer INGEN penger. Ønskes det en annen overnatting enn på Heggen, MÅ deltakere ordne dette på egen hånd og gi beskjed pr. epost.

Bo og spis godt

Som deltaker vil du overnatte og spise på Heggen videregående skole. Max. 15 ungdommer deler klasserom sammen. Det serveres fire måltider hverdag. 
Skolen ligger i gangavstand til byen. 
Skolen er bemannet med et sekretariat som har døgnkontinuerlig vakt, slik at det alltid er voksne tilstede for svare på spørsmål man måtte ha, løse eventuelle problemer som oppstår underveis - kort sagt, følge opp at alle deltakerne har det bra. 

Skolen er våre felles hjem denne uken!

Påmelding

Påmelding skjer via NUK++s nettsider. Påmeldinga åpner i april. Når man har meldt seg på får man tilsendt en giro på deltakeravgiften i posten. Når den er betalt er påmeldingen din godkjent! Dette betyr at hvis du ikke betaler innen fristen mister du plassen.

Tidlig i juni får du tilsendt et informasjonsbrev per post eller e-post, med all nødvendig informasjon om NUK++ 

Pakkeliste

Sovepose, liggeunderlag, pute, toalettsaker håndduk o.l.

Husk at været kan variere, så regnklær og jakker er lurt å ta med. 

Nærmere beskjed om ting til verkstedene kommer til dere personlig pr. epost.

Timeplan

08.00 - 09.00 Frokost 

09.00 - 09.15 Morgenmøte

09.30 - 12.00 Verksted

12.00 - 13.00 Lunsj 

13.00 - 17.00 Verksted

17.00 - 18.00 Middag

18.00-> Fritid: se konserter og forestillinger på Festspillprogrammet 

22.00 - 00.30 Kveldsmat

00.00-> Innetid!

Om NUK++ på kveldstid

Om dagen er du på verksted sammen med andre ungdommer som deler din interesse. Etter middag kan du koble av, eller benytte sjansen til å få med deg noe av alt det som skjer i Harstad under Festspillene. Som NUK++'er slipper du inn på alle konserter og forestillinger hvor det er ledig plass, og du er gammel nok. Plastelina - Ungdommens hus er åpent hver kveld med eget program som annonseres senere.

Spesielle behov

Har du allergier, sykdommer, er vegetarianer eller har andre behov for tilpasninger som vi bør vite om, gi beskjed ved påmelding slik at vi kan legge forholdene best mulig til rette for deg.

Arrangørene og litt historie

NUK++ arrangeres av Festspillene i Nord-Norge. Opprinnelig ble festivalen startet av Harstad kommune og finansiert av alle fylkeskommunene. De siste årene er det Festspillene som har stått for arrangementet, og etter hvert også finansieringen. NUK++ har siden oppstarten i 1992 hatt mange navn. Det startet med "12 -12 Pluss minus", NNUKF (NordNorsk UngdomsKulturfestival), NUK og nå NUK++. I 2004 ble festivalen for utviklingshemmede, 20++, slått sammen med NUK. NUK++ ble det nye navnet på festivalen.

Spørsmål?

Har du fremdeles spørsmål etter å ha lest alt dette? Ta kontakt!

Sølvi Katrine Andersen

Prosjektleder barn og unge