Frivillig på NUK

Foto: Hedda Nilsen

Frivillig på NUK

Ny ung kunst (NUK) er en festival i festivalen. Hit kommer vanligvis opp mot 150 ungdommer for å delta på verksteder i 6 dager, oppdage sitt kreative potensiale, knytte nye bånd og lage ei kulturell bombe av ei avslutningsforestilling.

De frivillige er kjempeviktige for at NUK skal kunne bli et godt sted for ungdommene å være. Vi har hvert år ca. 25 frivillige som er med på å skape den gode stemninga, som lærer bort en gitarakkord eller to til en framtidig festspillstjerne eller som gir den ekstra lille oppmuntringa som gjør at den sjenerte gutten tør å stå på scenen likevel.

De frivillige på NUK er en del av sekretariatet, og den viktigste oppgaven din vil være å bidra til at ungdommene har det trygt og godt gjennom hele uka. 

Du kan melde deg som både fulltid- og deltidfrivillig. Les mer og meld deg på her. Påmelding skjer på samme måte som øvrige frivillige.

Arbeidsoppgaver kan være:

  • Å bistå sekretariatsleder med ulike oppgaver (eks. inn- og utsjekking av deltakere, organisering av måltider, kjøring og henting av deltakere underveis, innkjøp av frukt- og grønnsaker).
  • Å være med på aktiviteter der deltakerne vil/må ha med en voksen.
  • Å være en kontaktperson som deltakerne kan henvende seg til ved behov.

Som frivillig får du stabskort til Festspillene, som gjør at du kommer gratis inn på våre flotte konserter og forestillinger, såfremt det er ledig plass og du ikke er på vakt. Vi ordner også mat og enkel overnatting for de som trenger det. Du kommer garantert til å få masse nye opplevelser og erfaringer, og nye venner. Alt å vinne, og ingenting å tape altså!

Les mer om vilkår for frivillige.

Ta kontakt med prosjektleder for NUK,  Tine Skjold, hvis du lurer på noe!