BARNERIKET – hva skjer når barn får bestemme?

Fra Jadagen 2023. Foto: Renate Jensen

Under Festspillene kan du få gratis hårklipp, psykolog-råd eller en tatovering – alt fra barn 

I løpet av festspilluka kan barn delta i “Kompani Krakkaveldi” – en rekke verksted der barna hver dag får teste ut forskjellige ferdigheter og bestemme selv hvordan de vil uttrykke seg. Hver dag vil ha forskjellig fokus, frem til den store finalen lørdag 29. juni med JA-dagen i SNN-parken. 

– Barna kan forvente å en rekke aktiviteter som gir dem en aktiv rolle underveis i verkstedene. Vi ønsker å gi dem muligheten til å uttrykke seg på ulike måter, for eksempel med frisering og psykologisk rådgivning, sier Eirin Lindtner Storesund, produsent for scenekunst og Barnas Festspill i Festspillene i Nord-Norge. 

  ­Inviterer voksne på besøk  

– I “Barneriket” inviterer vi de voksne til å komme til SNN-parken på barnas premisser. Her har de fått innføring i blant annet tatoveringsdesign sammen med Wenche Eilertsen fra Red Monkey Corp og frisørfaget fra profesjonelle frisører. I tillegg vil psykolog Anne Karin Arvola gi barna en grunnleggende innføring i psykologisk rådgivning, hvor de lærer hvordan de kan støtte andre som trenger råd, sier hun, og har stor tro på at barna vil beherske dette godt. 

Ja til alt 

Den store finalen, JA-DAGEN, finner sted i SNN-parken lørdag 29. juni. Da drives parken av barna selv, og voksne kan få seg en hårklipp, en tatovering, et livsråd, en mocktail eller ta seg en dans. 

– Vi har hentet inn svært dyktige mentorer, så vi tror dette vil bli givende for alle besøkende.  

Hun legger til at det er viktig for Festspillene at barna føler seg engasjerte og verdsatte.  

Barna i førersetet 

– Barneriket og JA-dagen skal gi barn en plattform hvor de kan utforske ulike ferdigheter og interesser. Vi ønsker å inspirere dem og la dem få sitte i førersetet. Ved å tilby varierte aktiviteter, håper vi å gi dem minner som varer livet ut, sier hun, og legger til at foreldre fortsatt kan melde barna sine på verkstedet.  

– Men vi oppfordrer alle til å være raske, da plassene fylles opp fort, sier Storesund.