Nytt samarbeid: lanserer konsert på konferanse

Glade for fremtidsrettet samarbeid i Harstad

Mandag ble det klart at Kupa og Festspillene i Nord-Norge inngår en 2-årig samarbeidsavtale. Resultatet av samarbeidet blir klart allerede på høstens viktigste møteplass for blågrønn næring i nord, Outlook North – der bedrifter innen energi, havbruk og maritim næring sammen retter blikket fremover. På konferansen lanseres den første artisten til Festspillene i Nord-Norge 2025, med et kunstnerisk innslag i programmet. 

- For Festspillene i Nord-Norge er det strålende at Kupa ønsker å synliggjøre kultur fra nord i et samarbeid som dette, og ikke bare med et kunstnerisk innslag på konferansen, de blir også sponsor for selve konserten i Storsalen i sommer, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir. 

Politisk toppmøte i Harstad

Under årets festspill hadde Ordfører Kari Anne Opsahl bidratt til at alle ordførerne i Troms var i Harstad på et politisk møte, og som en del av det deltok på både åpningsdagen med åpningsforestilling og konserter. I forbindelse med Outlook North gjentas suksessen, med et politisk toppmøte knyttet til maritim næring 29. oktober, dagen før konferansen. 

- Invitasjonene er sendt ut til alle ordførerne i Nord-Norge, og i tillegg til spennende innlegg på møtet vil det bli en sosial møteplass på kvelden med næringslivet. Her vil gjestene få en minikonsert med artisten som skal lanseres på Outlook North, og vi får understreke den viktige rollen Festspillene i Nord-Norge spiller i nord, sier Hilde Svenning, direktør i Kupa.

Årets julegave?

Festspillene i Nord-Norge satser hvert år på artister med tilknytning til nord, og benytter sin posisjon til å gi artister en scene og rom for utvikling. Artisten som presenteres på Outlook North vil ha stor appell til mange – og være en viktig artist i mange år framover, spår Skúladóttir;

- Dette blir en konsert mange vil glede seg til – vi spår spesielt god stemning i Storsalen, og tror flere vil benytte sjansen til å sikre seg årets julegaver litt tidlig i år. Billettene kommer i salg 30. oktober kl 14.00.