Bli med på langbord-samtalene

Fra Langbord 2024

Hva skal til for å redusere bruk og kast, er tirsdagens i Festspillene lavterskel-serie for samtaler der alle byens innbyggere er invitert. 

Vi trenger et mangfold av meninger. Langbord under Festspillene i Nord-Norge er en daglig samtaleserie med ulike tema hvor alle kan dele sine synspunkter. Alles meninger er likeverdige. Dette gir rom for mangfoldige og interessante samtaler, slik at vi kan forstå mer. Alle er velkomne til å delta gratis. 

Den gode samtalen

– Dette er ingen debatt hvor vi kårer en vinner og taper. Her er vi opptatt av en god samtale og la de ulike meningene kommer gjennom, uavhengig av bakgrunn, posisjon og status, sier programleder for Langbord, Anne Karin Arvola.

Hele denne uken setter hun i gang en ny samtale hver dag i Sentralen, Festspillenes store telt ved Havnepromenaden, der seks gjester starter samtalen rundt et bord, så kan andre melde seg på samtalen ved å bytte plass ved en rundt bordet. 

Harstad som fellesskap

Arvola sier det er brennaktuelt å sammen dele våre tanker om hvordan vi kan få til en bedre sam-eksistens i en tid der digital utvikling skjer med lynets hastighet, og gir handlingsrom som vi ikke fullt ut kan se konsekvensene av.  

– Og når vi samtidig merker drønnene av konflikter i verdenssamfunnet, kjennes det enda mer viktig ut. Temaene inviterer til at vi sammen utvider vår forståelse for utfordringer og løsninger for det fellesskapet vil lever i til daglig; vår by. 

Temaene

Hun oppfordrer alle som kan til å ta deg tid til en samtale i løpet av uka. Da har du følgende å velge i: 

Tirsdag 25.6. Fordeler og utfordringer ved gjenbruk av klær, kopper og kar.  
Onsdag 26.6. Forståelse og tiltak for god sameksistens med mennesker med funksjonsnedsettelse. 
Torsdag 27.6. Ungdommens ironiske og sarkastiske kommunikasjonsstil – kult eller skadelig? 
Fredag 28.6. Hva ønsker vi fra en lokalavis? Balansen mellom kritikk og fremheving av det positive 

Gir alle en sjanse

– Vi har plukket ut relevante og aktuelle tema, og det er bare å møte opp, enten for å lytte, eller ta del i samtalen. Her er noe å lære og noe å reflektere over, sier Arvola, som legger til at slike lavterskel samtale-arrangementer er viktige.

– Mange holder tilbake sine meninger fordi de føler de ikke vil bli tatt på alvor. Tenk hvor mange gode tanker og ideer som aldri blir delt. Langbord gir alle en sjanse til å bli hørt og lyttet til.