Disse kan du oppleve på Festspillene i Nord-Norge i 2024

Witch Club Satan Foto: Stian Andersen Mari Boine Foto: Trym Ivan Boine

I dag slipper Festspillene i Nord-Norge to sterke forestillinger på programmet for 2024. Mandag 24. juni inntar det feministiske svartmetallbandet Witch Club Satan Nordic Hall, og selveste Mari Boine med band spiller i Storsalen på Harstad Kulturhus 29. juni.

"Disse forestillingene representerer på mange måter to ytterpunkter, både i sjanger og fartstid, men de har faktisk også en del til felles. Både Mari Boine og Witch Club Satan er sterke kvinnelige stemmer med en aksjonistisk tilnærming, som er kjent for å skape unike opplevelser. Du går ikke uberørt fra en forestilling med disse artistene", sier Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.


Klar for Hver gang vi møtes 2024
Nylig ble det annonsert at Mari Boine er en av artistene som skal delta på TV2-suksessen Hver gang vi møtes i 2024, side om side med artister som Ingrid Helene Håvik fra Highasakite, Matoma, Ramón, William Kristoffersen, Emelie Hollow og Odin Staveland fra Vamp. Rapportene fra innspilling sier at vi kan vente oss flere enestående øyeblikk og spennende tolkninger fra Mari.
 

En levende legende
Mari Boine er noe av det nærmeste man kommer en levende legende her til lands og er kjent som en av de mest grensesprengende musikalske pionérene vi har. Hun lar seg vanskelig plassere i en musikalsk bås, men er nok best dekket av begrepet Verdensmusikk i ordets rikeste forstand. Boines musikk henter inspirasjon fra både jazz, folkemusikk, rock og elektronika.

Boine slapp for kort tid siden albumet Amame sammen med en annen norsk musikalsk verdensstjerne, pianist Bugge Wesseltoft. Samarbeidet har fått en fantastisk mottagelse, og albumet har blitt beskrevet som et av årets sterkeste av anmelderene, som har trillet 6’ere i fleng.

"Mari Boine klarer imponerende nok fortsatt å finne noe helt nytt inni seg og gir oss noe som vi ikke har hørt tidligere, det er bare å glede seg til å oppleve en av landets aller sterkeste stemmer og hennes fabelaktige band", sier Skúladóttir.


Et av verdens raskest voksende metal-band
Witch Club Satan, som består av Nikoline Spjelkavik på gitar, Victoria Røising på bass og Johanna Holt Kleive på trommer, ga hele musikkbransjen bakoversveis da de spilte sin første Oslo-konsert i kjelleren på Revolver høsten 2022. Trioens debutkonsert ble hyllet som et av Øyafestivalens høydepunkter i anerkjente NME og Rolling Stone Magazine, og siden har de seilt i en medvind mange norske band bare kan drømme om. Bandet blir i dag omtalt som et av verdens raskest voksende metal-band, og har allerede opptrådt på prestisjetunge festivaler som Øya, Ultima, Roskilde og Tons of Rock. Konserten på Tons of Rock ble også nylig nominert til Osloprisen av Natt & Dag.
 

Utsolgte saler og forrykende kritikker
Festspillene i Nord-Norge var co-produsent og koblet på selveste Jørn Stubberud/Necrobutcher fra Mayhem som mentor for Lost and Found productions i tilblivelsen av Witch Club Satan. Urpremieren fylte Støperiet i Harstad under Festspillene i 2022 og ble hyllet med forrykende kritikker i etterkant.

"Witch Club Satan er et strålende eksempel på hvordan Festspillene i Nord-Norge fungerer som en katalysator for å bringe nordnorske artister og kunstnere frem i lyset og ut i verden", sier Festspilldirektøren.

8. mars, på selveste kvinnedagen, slipper trioen sitt mye etterspurte debutalbum og platen blir et manifest av feminin kraft som trykkes i et begrenset opplag på 666 stk. eksklusive LPer. De stiller altså med rykende ferske låter når de gjester Harstad i juni.

Det feministiske black metal-bandet har etter urpremieren på kort tid blitt et av norsk rocks mest omtalte og omstridte band, og vekker oppsikt både i Norge og internasjonalt med sine teatralske konserter med hekseritualer, nakenhet, blod og ekstrem black metal. Witch Club Satan lover et spektakulært show, og med seg på scenen har de et stjernegalleri fra den mørkeste undergrunnen.

"Denne opplevelsen vil det gå gjetord om, og vi anbefaler at du sikrer deg billetter tidlig, salget starter 1. desember kl. 9", avslutter Skúladóttir.

 

Foto: t.v. Witch Club Satan@Stian Andersen. T.h. Mari Boine@Trym Ivan Boine