En festaften med England Brooks og Ole Børud

England Brooks med gjesteartist Ole Børud. (Foto Brooks: Anders Lea Karlskås)

Det blir groovy soul, funk og jazz når den amerikanske sangeren England Brooks med sitt band inviterer til konsert sammen med gjesteartist Ole Børud tirsdag kveld i Storsalen.

 

Hun startet først å synge for alvor i voksen alder, og har vært innom både The Voice på TV2, Beat for Beat på NRK, jazzklubber og konsertsaler – og spilt et par ganger før i Harstad. 

Manglet bagasjen

– Jeg er veldig glad i Harstad. Hver gang jeg har vært her tidligere, har jeg blitt tatt veldig godt imot, sier Brooks. Hun har friskt i minne den gangen for noe år siden da bagasjen ikke kom frem, og utenfor arbeidstid fikk lånt artistklær og ble sminket opp av et velvillig næringsliv i Harstad. 

– Så jeg er føler vi har et godt forhold, Harstad og jeg, og det har vært mye folk de gangene jeg har spilt her. Men det var i mindre lokaler. Nå skal vi prøve å fylle storsalen, og jeg er litt nervøs; men jeg gleder meg, sier hun. 

Bredt spekter

Brooks har med seg en eminent gjeng musikere som med største selvfølgelighet håndterer de ulike sjangrene Brooks behersker, som ballader, bossa nova, evergreens og up-tempo swing; og alltid med fokus på historiefortelling og formidling til hennes publikum.

Solid vokalist

–  Jeg og orkesteret har delt scene med mange gjesteartister gjennom årene, sist med Halvdan Sivertsen som gjest. Å få spille med en fantastisk musiker og artist som Ole Børud ser vi veldig frem til, og jeg gleder oss til å oppleve samspillet mellom bandet av våre fremste formidlere av soul, jazz og funk, sier Brooks. Børud er et solid navn innen soul og funk, og er en av landets beste vokalister. Han var hovedvokalist da Hærens musikkorps satte opp sitt Earth, Wind and Fire-prosjekt, og har vært med på Stjernekamp på NRK.

– Vi skal spille noe hver for oss, og noe sammen, så dette blir en stor kveld, sier Brooks. 

Tilbakeholden

England Brooks kom til Norge for 20 år siden, og hennes reise har vært bemerkelsesverdig. 
– Jeg kom hit i 2004, og lite visste jeg da at jeg skulle være med å påvirke både det nordnorske og norske jazz- og musikklivet i så stor grad som jeg har. Menneskene her er varme om hjertet og har bidratt sterkt til at jeg har fått min musikalske kraft forsterket i mitt nye hjemland. Det var lenge jeg ikke brukte stemmen min, men her i landet fikk jeg ny tro på kraften i musikken, og at jeg har noe å bidra med. Da jeg vokste opp med mine søsken, la min mor alltid til rette for musikk i hverdagen, men jeg hadde ikke nok tro på meg selv. Nå klarer jeg ikke holde det tilbake. Etter at jeg har blitt godt voksen, har dette endret seg, og sammen med kvartetten min byr jeg alltid på mye spontanitet, intuitivt samspill, lek, improvisasjon og humor. Det er disse elementene som virkelig har formet min musikk her i Norge, sier Brooks. 

England Brooks Orchestra består av Magne Arnesen på piano, John-Kåre Hansen på gitar, Dag Erik Pedersen på kontrabass og Roger Johansen på trommer. Tirsdag kan du oppleve samspillet mellom dette eminente bandet og to av våre fremste formidlere av soul, jazz og funk.