FiNN Sammen - Sykehjemsturné

Sykehjemsturne 2024.

Også sykehjem nyter godt av at det er festspill denne uken, med konserter og arrangementer hver dag.

Festspillene i Nord-Norge tilbyr i år, som tidligere, et kulturtilbud til eldre og beboere på sykehjem og sykehus i samarbeid med Harstad kommune, Den kulturelle spaserstokken, og UNN Harstad. 

Bredt program

– Under navnet «FiNN sammen» gir dette initiativet kulturopplevelser til dem som ikke har mulighet til å delta i byens festiviteter, sier Lasse André Mellingsæther, produsent for Festspillene.

– Vi er stolte av å kunne tilby et variert program som inkluderer alt fra visesang til jazz og klovneri, noe vi håper vil glede og engasjere beboerne, legger han til.

Jazz og klassisk

Programmet for årets sykehjemsturné inneholder konserten "Å, eg veit meg eit land" med Sunniva Eliassen og Marit Nygård, som setter søkelys på nordnorske viser og samspillet mellom mennesket og landskapet. 

Gitarvirtuosen Frode Wærness Ludvigsen vil holde en solokonsert med en blanding av jazz, pop- og filmmusikk, mens duoen Small Girl, bestående av Iver Armand Tandsether og Bethany Forseth-Reichberg, vil fremføre slagere fra Toten, hits fra 60-tallet, og egne låter. 

Eget tilbud til demente

Klokkeklovnene, representert av Andreas Medbøe Thoresen og Jan-Egil Lund Engnes, vil besøke sykehjem med improviserte aktiviteter tilpasset demensbeboere. Selma French, med sitt kritikerroste debutalbum, vil tilby en dynamisk solokonsert. Mellingsæther understreker viktigheten av disse tilbudene.

– Dette programmet er skreddersydd for å gi beboerne en unik og minnerik opplevelse, og vi er glade for å kunne bringe festivalen til dem som ikke kan komme til oss.