Highasakite og Anja Garbarek/Jo Strømgren klare for Festspillene i Nord-Norge

highasakite_theroadisjustasurface_web.jpg

Highasakite og The Road is Just a Surface av Jo Strømgren og Anja Garbarek er klare for Festspillene i Nord-Norge 2019. Foto Stian Andersen/Bjørn Opsahl
Highasakite og The Road is Just a Surface av Jo Strømgren og Anja Garbarek er klare for Festspillene i Nord-Norge 2019. Foto Stian Andersen/Bjørn Opsahl

Det er nå mulig å kjøpe billetter til to av forestillingene i Storsalen på Harstad kulturhus under Festspillene. Highasakite spiller onsdag 26. juni, og Anja Garbarek og Jo Strømgren presenterer sin kritikerroste forestilling «The Road is Just a Surface», torsdag 27. juni. 

Storslått samarbeid mellom Jo Strømgren og Anja Garbarek

Torsdag 27. juni er det klart for «The Road is Just a Surface», et musikkdramatisk verk som utforsker opplevelsen av å bli fanget i en følelsesmessig fastlåst livssituasjon — og lengselen etter å komme videre. Verket er et samarbeid mellom Anja Garbarek og Jo Strømgren, og startet med et ønske om å sette musikken i et scenekunst-format, hvor de audiovisuelle bildene, koreografien og interaksjonen mellom utøverne på scenen er viktige elementer. 

-     Dette er virkelig en perle som det er stor stas å presentere for festspillpublikummet i år. Forestillingen har mottatt strålende kritikker etter premieren på Festspillene i Bergen, og har gått for fulle hus også i Operaen. Publikum kan glede seg til en dypt fascinerende, underholdende og tankevekkende forestilling som både er visuelt slående og viser Anja Garbareks genialitet som låtskriver og komponist. Her møter kunstpop av ypperste klasse Jo Strømgrens surrealistske verden, sier festspilldirektør Maria Utsi.

«The Road Is Just a Surface» ble også utgitt i albumformat i 2018, og har fått strålende anmeldelser. Anja Garbarek ble på fredag nominert til Spellemannprisen både i komponistklassen og åpen klasse. Festspilldirektøren er overbevist om at det blir en festaften i storsalen i Harstad kulturhus;

-      Anja Garbarek har vendt tilbake etter 12 år med musikk som både står nydelig alene på plate, men som også legger grunnlaget for et fantastisk musikkdramatisk verk. Musikken er både vakker og skremmende, og skaper en nydelig reise, både visuelt og musikalsk, inn i uro, lengsel og et intrikat sinn, fortsetter Utsi.

Norges indiepop-favoritter klare med nytt materiale

Highasakite, et av Norges mest populære liveband, er endelig tilbake med nytt materiale og en ny spektakulær liveproduksjon. I sommer er det klart for at bandet inntar Festspillene i Nord-Norge med helt nytt materiale fra utgivelsen «Uranium Heart»og med en ny, storslått og spektakulær liveproduksjon. 

-       Vi gleder oss veldig til å endelig oppleve Highasakite i Storsalen på Harstad kulturhus.  Highasakite har vært med på å definere lyden av norsk pop de siste årene, og det er ikke uten grunn at de har oppnådd så stort nasjonalt- og internasjonalt gjennomslag, forteller Utsi.

De siste årene har Highasakite spilt på landets aller største scener og festivaler. «Camp Echo»-turneen varte i halvannet år, og inneholdt blant annet en utsolgt konsert i Oslo Spektrum, headliner-spotter på festivaler som Øya, Bergenfest, UKA i Trondheim og internasjonale festivaler som Glastonbury (UK), Latitude (UK), Hurricane (DE), Roskilde (DK) og Field Day (AUS), samt utsolgte konserter i UK, USA og Australia. 

Billetter: 

Highasakite (NO)

The Road is Just a Surface (NO)