Hva vil DU skal skje på JA-DAGEN under Barnas Festspill 2024?

Barnas Postkort. Artwork©Chili Harstad

Melding til alle barn: Festspillene i Nord-Norge og SNN Samfunnsløftet ønsker dine forslag til hvordan JA-dagen kan se ut. Hva vil du skal skje? Og hva vil du gjøre den dagen?

Du husker kanskje at det både ble utført tatovering og hårklipp med barna som sjef under Festspillene i Nord-Norge i år? Og at en gjeng med barn delte sine meninger høyt og tydelig til både publikum og ordfører Kari-Anne Opsal? Sistnevnte fikk seg for øvrig også en liten dusj da ungene fant frem hageslangen under forestillingen.

"-Barnebaren og Barnebyen med de islandske kunstnerne i Krakkaveldi fikk fantastisk respons fra både barn og voksne. Derfor er det skikkelig stas å legge til rette for en helt egen JA-dag for barn under Barnas festspill i 2024", sier produsent Eirin Lindtner Storesund. 

JA-dagen handler om hva som ville skje dersom de voksne måtte si ja en hel dag til det som barna ba om. Idéen er barnas egen og kom frem i samarbeidet mellom kunstnerne og barna under årets festival. Krakkaveldi mener voksne bør høre mer på barn, og det er vi i Festspillene enige i. Vi vil derfor ha forslag fra barn i Harstad om hva de synes bør skje når det skal være JA-dag.

"-Krakkaveldi er et kompani som er spesialister på å lage kunst som involverer og tar barn på alvor, og vi ser fram til å la dem utfolde seg i hele SNN-parken i jubileumsåret vårt. Vi tenker det er en strålende måte å ta SNN-parken enda et steg videre", fortsetter Storesund.

 

Tegn eller skriv ditt postkort

For å delta kan du skrive eller tegne det som du vil skal skje på et postkort og putte det i postkasser rundt om i Harstad sentrum. Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir tar med seg kortene til Krakkaveldi på Island slik at kunstnerne kan ta med så mange ønsker fra Harstadbarna som mulig når de planlegger hva som skal skje til sommeren. 

Du finner både postkort og postkasser hos:

  • Sparebank1 Nord-Norge
  • Biblioteket
  • Fargerike
  • Mat av Vahl
  • Kompis 

"-For oss i Sparebank1 Nord-Norge (SNN) er det viktig å bidra til at kultur blir tilgjengelig for alle barn, og det at vi inviterer barn til å komme med sine meninger allerede nå gjør kanskje at enda flere føler at SNN-parken er deres egen park, der de kan være med å bestemme", sier Mona Slåtto Olsen, banksjef bedriftsmarked Hålogaland i SNN.

 

VINN PREMIE!
Alle som leverer sitt postkort deltar i trekning av:

  • Gratis Familieforestilling: du kan ta med familien din
  • Familiebillett (2+2) på Grottebadet, så ventetiden til Festspillene ikke blir så lang
  • Festspillsekk full av godsaker

Vi trekker 3 vinnere 08.01.2024  

 

"- Vi håper så mange barn som mulig vil delta med å dele sine meninger på postkortene, og bli med på å bestemme hva som skal skje i SNN-Parken i 2024", avslutter Slåtto Olsen.