Josef lager SNN-parken også i år

Josef Halldórsson. Foto: Øivind Arvola

Lager uterom for frilek, forestillinger, workshops – og i år kan man oppleve Barneriket med daglige aktiviteter som psykologråd, hårklipp og tatovering, ansiktsmaling, Barnas langbord og JA-dagen. 

Den anerkjente islandske arkitekten og scenedesigneren Josef Halldórsson bygger nå installasjonene i SNN-parken - for fjerde året på rad. 

Parken har vært en stor suksess siden Sparebank 1 Nord-Norge gikk inn i samarbeid med Festspillene i 2015 – og en viktig del av Barnas festspill. Her foregår frilek, forestillinger, workshops – og i år kan man oppleve Barneriket med daglige aktiviteter som psykologråd, hårklipp og tatovering, ansiktsmaling, Barnas langbord og JA-dagen. 

Labyrint for indre hemmeligheter

I tillegg til planlagte aktiviteter, lever selve SNN-parken sitt eget liv, laget etter Josefs ideer og design. I år lager han en labyrint av ulike gjenbruksmaterialer.   

– Målet er meditasjon. Her kan man vandre i ulike materialer og finne sine indre hemmeligheter, indre fred - eller indre tomhet, sier han med et smil. Det man finner i sin kjerne, kan man skrive ned, brette om til en papirbåt og sende nedover vannrenna.  
–Et ønske for verden, legger han til. 

Gjenbruk 

Det tar tre uker å rigge hele parken, fra han starter å finne materialene til parken er ferdig. 

– Jeg får lov til å rote rundt på HRS etter det jeg trenger, så det er jeg takknemlig for, sier Josef.  Så hvorfor gjør han dette – kommer til Harstad år etter år for å lage en midlertidig park for barn? 

Lar fantasien løpe fritt 

– Det er noe jeg har spurt meg selv i hele dag. Hvorfor gjør jeg dette? Men innerst inne elsker jeg det. Når jeg sitter her i den grønne minigraveren, er det ingenting som slår følelsen. Parken har vært en suksess, og det er veldig morsomt å jobbe med alle menneskene her på festivalen. Å komme hit og gjøre dette arbeidet noen uker i året er en fantastisk opplevelse. Vi forbereder oss hele vinteren på dette, og lar fantasien løpe fritt. 

 Lørdag inviterer Josef alle barn og voksne til å gjøre parken ferdig til åpningen søndag kl 12.00. Husk; det blir parade fra Harstad skole til SNN-parken søndag kl 11.30. Glamverkstedet er åpent på skolen fra kl 10.30 slik at man blir paradeklar.  

Åpningstider i parken er  

  • 22.06 kl.14:00-17:00 

  • 23.06 kl.12:00-17:00 

  • 24.- 29.06 kl.11:00-17:00