Jubileumsskjerf knytter bånd til brannskadde barn

CBCF overrekkelse Foto TAK.jpg

Festspilldirektør Tone Winje og Hans Petter Schjelderup i CBCF. Foto Tone A. Karlsen/Festspillene i Nord-Norge

I forbindelse med Festspillene i Nord-Norge sitt 50-års jubileum ble det laget et håndvevet fargerikt skjerf i et begrenset opplag. Overskuddet av salget går til Childrens Burn Care Foundation (CBCF) sitt arbeid for brannskadde barn i Etiopia.

- Det er mange som så langt har sikret seg et av de vakre, håndvevde skjerfene, og målet om å kunne drifte en seng ett år er innen rekkevidde, sier Festspilldirektør Tone Winje.

Leder for CBCF Hans Petter Schjelderup fikk i dag overrakt en sjekk på 80 000 kroner, nok til å drifte en seng ett år ved brannskadeavdeling på Yekatit 12 Hospital i Addis Abeba.

- Vi har i underkant av 200 av de vakre og unike skjerfene igjen. De vil være til salgs fra vår Festspillhytte på Torvet i Harstad. Festspillene gir uansett det beløpet som måtte mangle slik at Hans Petter har nok til sengen. Kommer det inn mer er jo det bare flott, sier Winje.

Skjerfene er produsert ved det lokale veveriet Sabahar i Etiopia. Der bruker de kun naturlige fargestoffer, og vever i bomull og silke.

Samarbeidet med Festspillene i Nord-Norge startet med en sykkelaksjon på kaipromenaden i 2008. Aksjonen ga et så stort overskudd at overlege Einar Eriksen sa opp jobben sin på Haukeland og flyttet til Etiopia for å jobbe med brannskadde der. Siden den gang har ulike Festspillprosjekter innbrakt i over 1 million kroner som har gått til CBCF sitt fantastiske arbeid.

- Støtten som Childrens Burn Care Foundation har fått fra Festspillene, har vært helt avgjørende for at vi er det vi er i dag, sier grunnlegger Hans Petter Schjelderup.

Brannskader blant barn er svært alminnelig i Etiopia, og sjansene for å overleve store skader er svært små. De som overlever får gjerne ulike former for fysiske handikap på grunn av sammenvoksinger. Barn med handikap har begrensede muligheter i Etiopia, det er derfor en særdeles viktig jobb CBCF gjør.