Jubileumsvorspiel i Harstad kino

I anledning Festspillene i Nord-Norges 60-årsjubileum ønsker vi velkommen til jubileumsvorspiel i Harstad kino fredag 21. juni, dagen før festivalen går i gang. På det store lerretet viser vi blinkskudd fra Festspillenes 60 år. Her er skandaler og suksesser, artister, frivillige, publikum og festspillbyens gater og torg - dette blir stas både for de som vil bli bedre kjent med Festspillenes historie - og de som var en del av den.

- Vi håper så mange som mulig blir med i Harstads fine kino fra 1954, bygget som sto ferdig 10 år før Festspillene havnet på en serviett. På scenen får vi et folkepanel bestående av mennesker med lang erfaring fra Festspillene - både på utsiden, innsiden og kanskje baksiden. Vi har valgt oss kvinner og menn som heller ikke ellers er kjent for å sitte musestille på bakerste benk, så dette blir garantert både underholdende og fint, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

Fokus på øyeblikkene

Jubileumsvorspielet er også en hyllest til byen Harstads fotografer - dem er det nemlig noen av. Fotografiet er et viktig balansepunkt i en verden full av flimrende video og digital design. 

-I fjor ble "KI-generert" årets ord. Vi ser på blinkende skjermer på jobb, vi ser videosnutter på mobilen i lunsjpausen og synker gjerne ned i sofaen og streamer både én og fire episoder etter middag og nyheter. Fotografiet som format er noe annet. Det fanger øyeblikket, og er på mange måter maleriets nærmeste slektning, sier produsent Anders Erikson.

Skuespiller-vertskap

Harstadværing og skuespiller Kim Jøran Olsen bidrar som vertskap sammen med sanger og skuespiller Ida Holten Worsøe, som mange nok kjenner fra oppsetninger på Hålogaland Teater. Vertskapet står klare både på scenen og i salen med mikrofon hvis det skulle være noen som har lyst til å bidra med en klargjøring, dele en fresk kommentar eller komme et aldri så lite hjertesukk.  

- Jeg gleder meg STORT til å besøke Harstad igjen- jeg har i min tid på Hålogaland Teater vært utøver på festivalen flere ganger, og ser det som ærefullt å få være med på å hylle festivalen og menneskene rundt på dette jubileet, sier Ida Holten Worsøe.

Duoen skal også lede åpningsseremonien i Generalhagen dagen etter, der blir en dose by-og festspillhistorie fra scenen, overraskelser, taler og gjester fra både fortid og nåtid.

- Det er veldig stas å bli spurt om å lede åpninga på festpillene nå som det er jubileumsår og det er alltid kult å få gjøre noe på hjemmebane, sier Kim Jøran Olsen. 

Bli med på et jubileumsvorspiel med løs jakke og et fotoalbum med bilder fra 60 år med nordnorske festspill! 

Gratis billetter henter du her