Lanserer FU*K COVID-billetten

fuk_covid_billetter.jpg

Caption 
Unge voksne mellom 18 og 25 får halv pris på hele festspillprogrammet.

I forbindelse med lanseringen av hele festivalprogrammet for Festspillene i Nord-Norge presenterte festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir en gladmelding til unge voksne mellom 18-25 år som har mistet mye av ungdomstiden til pandemi. Nå får denne gruppen rett og slett halv pris på hele festivalprogrammet.  

- Vi mener dette er en gruppe som trenger å komme ut og møte folk, og oppleve heftige kulturopplevelser sammen med andre etter de 2 årene med marathon-videomøter og undervisning fra forelesere på små skjermer. Derfor kaller vi den FU*K COViD-billetten, og markerer med det at vi ønsker dem og alle andre tilbake på ekte festival. Mennesker trenger å møte andre, og vi vil etablere det vi tror blir starten på et langt og godt forhold med våre unge voksne i regionen, sier Skúladóttir

Billetter tilgjengelig fra fredag

Billettypen blir tilgjengelig på web fra fredag 22. april kl 09:00, og festspilldirektøren lover at 4 for 3 rabatten også gjelder for de unge voksne som kommer på programslippet i Thon Arena Nord-Norge torsdag 21. april. 

- Jeg vil oppfordre unge voksne til å sjekke ut programmet vårt i Harstad kino, i Storsalen, på Thon og ikke minst i Støperiet. Vi har en rekke konserter og forestillinger som vi håper denne gjengen vil gi en sjanse – og om ikke annet at vi fyller Thon Arena Nord-Norge med fantastisk stemning når Anna of the North, Honningbarna og GusGus kommer. Også i festivalteltet vårt Sentralen er det en rekke band som både er unge og lovende. Årets vinnere av Bukta Battle skal for eksempel spille her som en del av premien i konkurransen, fortsetter Skúladóttir. 

Motgift mot ensomhet

Det å rette et spesielt fokus mot unge voksne ser festspilldirektøren som en viktig del av Festspillenes oppdrag i regionen, og en opplagt prioritet som en konsekvens av pandemiens ettervirkninger. Hele 3 av 5 unge har rapportert om økt ensomhet i følge Kantars helsepolitiske barometer for 2021, og har i en lengre periode av livet sitt stått utenfor fellesskap som er viktig for tilhørighet og avgjørende for identitet og utvikling.

- Jeg tenker at det er vår plikt å ta en aktiv rolle overfor denne gruppen. De trenger lyspunkter, og som Nord-Norges største kulturarrangement har vi muligheten til å gjøre terskelen litt lavere økonomisk sett. Jeg håper de blir med, og at FU*K COVID-billettene kan være et positivt bidrag, avslutter festspilldirektøren.