Lanseringskonsert i SNN-parken

torvmarkedet_ibestad.jpg

Harstad kommune markerer seg på torvet fredag 24. juni. Foto: Preben Woll Bostad

Under Festspillene fredag 24. juni skal endelig Harstads eget sangrepertoar lanseres med konsert i SNN-parken, med SFO-elever og Ola Bremnes. I snart ett år har det foregått en innsamling av sanger som harstadværinger er glade i. Samtidig markerer Harstad kommune seg på torvet og det blir mulig å synge seg til gratis parkering på torvet.

Kulturenheten i Harstad kommune har siden høsten 2015 arbeidet med å samle sammen sanger som blir sunget i kommunen. Målet var å lage et felles repertoar for hele kommunen, slik at man lettere kan møtes og synge sammen. I tillegg til å stemme frem folkets ti favoritter i Harstad Tidende, har både skoler, barnehager, sykehjem og det frivillige kulturlivet bidratt med sanger til repertoaret.  Nå er det endelig klart, og det skal markeres under årets festspill, melder kulturenheten.

Klokken 12 fredag 24. juni blir det lanseringskonsert i SNN-parken. Elever fra SFO, som har deltatt på sangworkshop gjennom hele festspilluka, vil her fremføre sanger hentet fra repertoaret. I tillegg blir det offisiell overrekkelse av repertoaret, og allsang. Det hele avsluttes med den sangen som ble kåret til Harstads absolutte favoritt i høstens avstemning; "Har du fyr" av Ola Bremnes, som fremføres av komponisten selv.

I tillegg blir det festspillmarked og en syngende parkeringsplass der man kan betale for parkering på torvet med sang. En helt unik billettautomat vil bli utplassert for anledningen, og dele ut parkeringsbilletter til de som synger for den. Billettens varighet avhenger av antall vers og fremføring.