To nye artister klare for Festspillene 2024

Ida Maria foto: Per Heimly. Mall Girl foto: Vilde Evensen Nordheim.

Energisk og heftig liveshow er en fellesnevner for de to artistene som Festspillene i Nord-Norge slipper i dag. Søndag 23. juni spiller Mall Girl, et av Norges mest spennende unge popband i Nordic Hall, og punkrock-dronninga Ida Maria skal rule samme scene siste fredagen i Festspilluka.

Ida Maria foto: Per Heimly. Mall Girl foto: Vilde Evensen Nordheim.

 

"Ida Maria byr på punkrock proppet med energi, primalskrik og sterke budskap. Hun leverer alltid 100% på scenen, så dette blir garantert rått", sier Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

 

Rett-i-trynet rockelåter
Ida Maria er kjent som en av Norges største internasjonale musikk-suksesser, som kickstartet sin punkrock-karriere med låter som «I like you so much better when you’re naked», «Oh my God» og «Bad Karma». I juni 2021 ga hun ut «Dirty Money EP». Fem rett-i-trynet rockelåter proppet av energi, råskap og sterke budskap. Ida Maria snakker rett fra levra og tar et sterkt oppgjør med egen fortid og de usunne og uoppnåelige kvinneidealene vi til stadighet har blitt fôret med.

Hun har tidligere sunget duett med Iggy Pop, er hyllet av Tom Waits som sier «She’s a poet» og er en internasjonal artist bejublet av mange, blant annet Tommy Lee (Mötley Crüe) som delte musikkvideoen til tittelsporet «Dirty Money» på sine sosiale medier.

 

"Ida Maria treffer oss med ærlig og nært budskap pakket inn i steintøff punkrock. Forvent det uforventa når hun tar med seg sitt fantastiske band til Harstad i juni", fortsetter Skúladóttir.

 

I godt selskap med band som Tigerstate og Fieh
Mall Girl leverer en god blanding av energi, nærhet og minst 5 forskjellige taktarter. Inspirasjonene deres spenner fra 80-tallspop over støy og matterock til indie – og alt er knyttet sammen av et lekent uttrykk og en befriende holdning til musikkproduksjon.

"Mall Girl er en del av den alternative popscenen i Oslo, som sirkulerer rundt band som Tigerstate og ikke minst Fieh, som gjorde en strålende konsert under Festspillene i 2023. Siden oppstarten, og spesielt med sine nyeste utgivelser, posisjonerer Mall Girl seg som et av de mest spennende popbandene der ute", sier Festspilldirektøren.

Bak trommesettet i Mall Girl finner vi selveste Veslemøy Narvesen, som blir omtalt som «den nye super-trommisen» som «alle» ønsker å spille med! Hun beskrives som et musikalsk kraftverk og et sjeldent talent med en nydelig beat. Mall Girl utnytter kontrasten mellom de harde gitarlinjene og trommene mot den fløyelsmyke og varme vokalen til Bethany Forseth-Reichberg.

 

"Jeg er strålende fornøyd med å lanser disse artistene, det blir definitivt ei hektisk uke for Nordic Hall-publikummet, for det kan bli vanskelig å velge bort noe i år", avslutter Skúladóttir.

 

Billetter finner du her >>