To nye band klare for Festspillene

rafven_press_bring_back_1_hendrik_zeitler_johan_wejstal.jpg

Räfven er ett av to nye band som nå er klare for årets Festspill. Foto: Hendrik Zeitler/Johan Wejstål

Klar for en svett kveld med fandenivoldsk, messingdrevet og dansbar balkanpunk? Räfven, som ansees som et av Sveriges hotteste liveband, er festspilldirektørens siste ess i ermet til årets festspillprogram! Festspillene er også veldig glade for å ha fått på plass White Ascot fra Tromsø, som en meget god erstatter for Kjersti Stubø-konserten som dessverre må avlyses.

Ryktene går om svingende energiske sceneshow fra det balkaninspirerte bandet Räfven, bestående av sju karismatiske og enormt kompetente musikere. Räfven kommer til festspillbyen i nord med messingblåsere, trekkspill og kontrabass med trøkk i og spiller opp med gladenergisk, ekstravagant musikk. Dette er rett og slett partysvensker som slår ut i full mundur!

- Det er svett, det kan kjapt bli bare overkropper og det bør koke i Nordic Hall denne kvelden! Vi spår heftig partystemning og at denne kvelden med Räfven blir et av høydepunktene blant årets Nordic Hall-konserter, sier festspilldirektør Maria Utsi. 

Räfven har møtt sitt publikum i en hver tenkbar situasjon. De har prøvd alt fra å spille opphengt i en tretopp til å stå foran 10.000 skrikende japanere. Räfven har oppstått og blitt formet på gaten fra 2003, hvilket merkes i måten de opptrer og fanger publikummet på uansett størrelse.

Bli med på en kveld med skandinavisk og østeuropeisk musikk hand i hand, klezmermusikk og generell balkangalskap, pakket inn i glede, men også med en underliggende seriøsitet. Med flere hundretalls energiske konserter bak seg og en viltvoksende dansemusikk, ansees de som et av Sveriges beste liveband.

Räfven spiller i Nordic Hall 24. juni.

LES MER OG KJØP BILLETTER HER

White Ascot. Foto: Marius Fiskum

White Ascot

White Ascot er et rykende ferskt bandprosjekt fra Tromsø i urban jazz og neosoul-sjangeren, som får sin fortjente plass i rekka av prima jazzkonserter, som setter sitt preg på Festspillklubben i år.

White Ascot er et stjerneskudd på jazzhimmelen i nord!  Bandet beveger seg i et musikalsk landskap med elementer fra jazz, neo-soul, hip hop og elektronisk musikk. De komponerer fengende, gode låter som raskt fester seg på hjernen. Tross sin ung alder skriver bandet reflekterte tekster som virkelig er verdt å lytte til.

Bandet har akkurat avsluttet en Nord-Norgeturné i regi av Nordnorsk Jazzsenter, som gjennom turnéprosjektet Monitor vil øke jazzinteressen blant de unge.

White Ascot har nylig gitt ut singel og video og planlegger EP-lansering i nærmeste framtid.  De unge musikerne spås ei stor framtid og frontfiguren Frida Lydia Waits hylles allerede for sin spesielle stemme.

Bandkollegene Adrian Danielsen, Frida Lydia Waits, Kjell Audun Holestøl og Mikael Pedersen Jacobsen møttes på Musikkonservatoriet for tre år siden med en felles interesse for groovy soul. Siden da (2013) har de spilt sammen og for halvannet år siden begynte de å satse seriøst på bandet. Etter å markert seg i Tromsøs musikkmiljø, har White Ascot spilt på festivaler som Nordlysfestivalen, Barentsjazz og Sørøyrocken.

White Ascot spiller på Festspillklubben (gamle Sjøbua) mandag 20. juni.

White Ascot erstatter konserten ”I de beste familier” med Kjersti Stubø, som dessverre må avlyses på grunn av sykdom.

LES MER OG KJØP BILLETTER HER