Open Call Festspillene 2023: Neste kapittel for 50 høyttalere

I 2023 vil Fabrice Moinet har premiere på lydinstallasjonen «The time difference of arrival».

Etter å ha presentert 50 høyttalere i en forlatt fabrikk, en gammel togstasjon og andre ulike utendørssettinger, har Fabrice Moinet blitt tildelt støtte gjennom vårt Open Call-ordning, for å gå inn i neste fase av sin kunstneriske reise. I 2023 vil han har premiere på lydinstallasjonen «The time difference of arrival» under Festspillene i Nord-Norge, i tett samarbeid med musikere og lydkunstnere.

Fabrice Moinet har studert matematikk og fysikk på University of Bordeaux og senere lydingeniør-faget. Da han flyttet til Stamsund, satte han søkelys på lydopptak tatt utenfor det tradisjonelle studioet, og fortsatte sitt arbeid med å utvikle programvare og elektroniske løsninger for ulike kunstneriske prosjekter.

Tverrkunstnerisk lekeplass

I dette prosjektet ønsker han å samarbeide med musikere og lydkunstnere for å utforske et format basert på hans tidligere research:

Dette prosjektet er en videreutvikling av prosjektet «weaving in progress..», skapt i 2021. Det tar form av en tverrkunstnerisk lekeplass som involverer 50 høyttalere. Ulik akademisk praksis fra forskjellige kunstnere vil bli engasjert i prosjektet hvor «lydens egenart i rom» vil være utgangspunktet, sier Moinet.

Helt nye opplevelser

Etter å ha sett hans tidligere prosjekt «weaving in progress» på Stamsund Internasjonale Teaterfestival, er festivaldirektør Ragnheiður Skúladóttir spent på å se hvordan dette prosjektet kan utvikle seg til nye uttrykk og opplevelser for publikum.

- Jeg synes det er et helt unikt prosjekt og med Fabrices erfaring og akustiske teorier, vil det bli spennende å se hvordan denne lydinstallasjonen vil ta form og opplevelsen det vil gi til vårt publikum. Å arbeide på tvers av funksjoner slik som dette er dessuten noe vi alltid oppfordrer til, siden det potensielt kan skape helt nye opplevelser, sier Skúladóttir.

Dele lyttepraksis

Fabrice Moinet. Foto: Halvard Haga

Etter 20 år som lyddesigner i scenekunstverdenen, startet Fabrice Moinet dette prosjektet som en måte å dele av sin lyttepraksis med et publikum, og for å presentere lydformatet som en del av lytteopplevelsen. Prosjektet har blitt presentert på Stamsund Internasjonale Teaterfestival 2021, Sånafest 2021 og ved Rimi/Imir Performing Space i Stavanger som lydinstallasjon, workshop og forestilling. Open Call ordningen gjør det mulig å ta dette arbeidet videre, sier Moinet;    

- Open Call ordningen tilbyr et svært raust rammeverk for videreutvikling av mitt tidligere lydarbeid. Tildelingen kom på det perfekte tidspunkt og fikk meg til å spørre meg selv: « Ok… flott … hva er nå veien videre for disse 50 høyttalerne!!??»