Takk for i år
De 59. Festspillene i Nord-Norge er over. Over 16.000 personer har fått med seg festspillforestillinger ute og inne. Over 9000 har vært på billetterte arrangementer. Totalt har årets festspillprogram inneholdt 156 programposter, innen en rekke kunstsjangre og debattformer.
- Jeg er svært glad for måten publikum har tatt imot årets festspill, med entusiasme og interesse. Vårt mål er å utvikle kunst og kultur i nord og landet for øvrig – og samtidig gi folk en opplevelse de ikke får i hverdagen, til refleksjon, glede og samvær, sier festspilldirektør festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir. ´
samarbeidsprosjekter
Hun er også glad for at de større, unike satsingene som Festspillene har vært med på - enten gjennom co-produksjon eller som samarbeidspartner, har nådd ut bredt, og vært vellykket.
- Våre profilkunstnere, Trygve Luktvasslimo med spillefilmen Bitcoinbilen og Valgeir Sigurdsons samarbeid med Benjamin Abel Meirhaeghe har levert på høyt kunstnerisk nivå, og det blir spennende å følge disse prosjektene videre. Det samme gjelder den kvenske kraftfulle bjørnedansen - Karhutanssi, Arkivet og The Time Difference of Arrival – som alle har vært en del av vårt satsingsprogram for å bygge en helhetlig struktur for utvikling av ny, nordlig tverrfaglig kunst mot framtiden, sammen med Talent Norge og Sparebank1 Nord-Norges Samfunnsløftet.
Bare på Festspillene
Hun trekker også frem festspillutstillingen “Det gode liv”, som har vært gjort i samarbeid med Pikene på broen.
- Det var med glede jeg kunne konstatere at NRKs kunstanmelder anbefalte alle i landet å komme til Harstad for å se den. Det er en kun-på-Festspillene-opplevelse.
I tillegg vil hun skryte av ungkunstnerne Louisa Palmi og Julian Karenga.
- Jeg er fornøyd for at vi kan gi unge kunstnere mulighet til å utvikle prosjekter og presentere sitt kunstnerskap for et stort publikum. Det er viktig for oss og for kunstnerne, og gir publikum en mulighet til å utforske nye navn og uttrykk, sier festspilldirektøren.
Samtaler
Debatt- og samtaleprogrammet har vært populært. Der Arne O Holm sammen med utvalgte gjester har diskutert hvordan det moderne nord ser ut, har Anne Karin Arvola gjennom Langbord invitert til temasamtaler, der alle stemmer og meninger blir hørt, uavhengig av rang og stilling.
- Det er kanskje det mest demokratiske prosjektet vi har hatt på Festspillene i Nord-Norge, sier Skúladóttir, som er fornøyd med at Sentralen – festspillenes telt samler publikum over generasjoner til både samtaler, møteplass og musikkopplevelser.
Ungsatsing
Samlet er det SNN-parken som er mest besøkt, med over 300 barn innom daglig.
- Det har igjen vært en gedigen suksess, og det er gledelig å se at mange av barneforestillingene har vært utsolgte. Vi har også hatt godt over 100 ungdommer samlet i vårt ungdomsprogram, som inkluderer både NUK - Ny Ung Kunst og Ungdommens festspill. Barn og unge er våre fremtidige publikummere, så det er viktig å gi de et kvalitetstilbud.
Mest populær
Kanskje naturlig er det musikk-delen av programmet som har trukket mest folk, fra festkonsert i Tore Hunds rike, til folkelige og kjære artister som Ola Bremnes, Ane Brun, Stein Torleif Bjella og Thomas Dybdahl.
- Vi har i tillegg hatt en egen sykehjemsturné for de som ikke kommer seg til våre arenaer, så vi har virkelig hatt et program som har favnet både bredt og smalt, unge og gamle, og jeg er oppriktig glad for mottakelsen. Tusen takk til våre samarbeidspartnere og bidragsytere, som har gjort dette mulig. Nå gleder vi oss til 60-års-jubileet i 2024.
Nyhetsarkiv
- 24.09.2024
- 17.09.2024
- 10.09.2024
- 05.07.2024
- 30.06.2024
- 28.06.2024
- 27.06.2024
- 27.06.2024
- 26.06.2024
- 25.06.2024