Torvsatsing under Festspillene

marked.jpg

Festspillene planlegger yrende liv og marked på Torvet i år. Illustrasjonsfoto: Renate Jensen/Harstad Fotoklubb

Hver dag gjennom festspilluka vil Torvet bugne av kvalitetsleverandører i et levende marked, laget i samarbeid med Sør-Troms regionråd. Christin Berg fra Hjerterdame og Camilla Johansen fra Bakerinnen har også spennende sentrumsplaner.  Kommuner i regionen har takket ja til å profilere seg for byens gjester på Torvet. I samarbeid med Norges Korforbund vil vi også løfte fram de mange, flotte korene som finnes i distriktet og vi inviterer til korsang midt i hjertet av festspillbyen.

Festspillene i Nord-Norge legger opp til at sentrum i år skal myldre av forestillinger, kulturprogram, korkonserter og ulike andre stunts i tillegg til oppsatt program. Sør-Troms regionråd koordinerer aktivitetene på Rikard Kaarbøs plass og tilsluttende gater, der Festspillene håper kvalitetsaktører fra nord nå kjenner sin besøkelsestid og blir med å lage et bugnende og spennende marked i hjertet av byen. 

- I år har vi et kunstnerisk program med meget høy kvalitet utendørs i sentrum, som vil skape mye liv og røre i byrommet. Det vil bli flere vandreforestillinger og gateteater, som er gratis og tilgjengelig for alle. I tillegg ønsker vi oss et sentrumsområde med en revitalisert satsing på aktiviteter for alle, gjennom hele uka, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Et yrende marked er også en gylden anledning for kommuner rundt Harstad som vil profilere seg. Det settes av et dedikert område på Torvet, der forbipasserende kan bli kjent med en ny kommune hver dag.

Sør-Troms regionråd koordinerer alle aktiviteter på Richard Kaarbøs plass og er behjelpelig med ferdig oppsatte telt med strøm etter behov. Aktører som ønsker å delta på markedet hele uken vil prioriteres, men man vil forsøke å imøtekomme de som bare ønsker noen dager også. Christin Berg fra Hjerterdame og Camilla Johansen fra Bakerinnen, lengre opp i Storgata,  har også spennende sentrumsplaner.  De jobber for å få på plass en sentrumsnær Bjørg jewellery pop up store og en urban take away.

Samtidig med markedssatsingen, ønsker Festspillene å løfte opp og fram de mange flotte korene, som regionen kan by på. Korsatsing er en del av kommunens fokus på allsang og krafttak for sang. I samarbeid med Norges Korforbund har Festspillene startet en dialog om ei satsing på kor i årene som kommer, med en sped start allerede i år. Dermed legger vi til rette for at kor i regionen kan profilere seg med sitt repertoar i «Kortrappa» på Torvet eller gjennom andre stunts, som en del av årets Festspillmarked. Dette er et lavterskel tilbud, ikke på en scene, men som et gate-stunt for alle som har lyst til å presentere seg daglig gjennom uka mellom 15.00 og 16.00. Det vil være aldeles storartet om vi sammen klarer å markere kormiljøet daglig i bybildet! Man er ikke nødt til å ta i bruk kortrappa – det er også gøy med flash mob-kor, pop up-kor, vandrende kor eller hva som helst! Bli med å slå et slag for korsang og et voksende kormiljø i regionen!

Du kan melde din interesse som markedsaktør og lese mer om ordningen ved å trykke her

Artikkel i Harstad Tidende 20. mai.

Disse dagene vil de enkelte kommunene i Sør-Troms profilere seg:

Søndag 19. juni, Lavangen kommune

Mandag 20. juni, Gratangen kommune

Tirsdag 21. juni, Salangen kommune

Onsdag 22. juni, Ibestad kommune

Torsdag 23. juni, Skånland kommune

Fredag 24. juni, Harstad kommune

Lørdag 25. juni, Kvæfjord kommune