What the volunteer do

Alt mulig!

Hos Festspillene gjør de fleste frivillige alt mulig, og dette er den beste måten å bli kjent med hele avviklingsteamet, samt få et bredt inntrykk av festivalen. Er du åpen for alt og klar for å rulle opp ermene og ta i et tak på best mulig måte for festivalen, haker du av på dette alternativet i registreringsskjemaet. Det er ingenting i veien for å hake av på flere alternativer i tillegg.

Artistvertskap

Som artistvertskap er du vår stedlige representant og kontakt for artisten fra ankomst til avreise. Du bør være av typen som er løsningsorientert og som liker å omgås ulike typer mennesker. Som artistvertskap er det en fordel å sette seg inn i byens severdigheter og spisetilbud. Som artistvertskap er det nettopp du som kan være en viktig bidragsyter til et flott opphold for artisten og deres crew. Det er fint om du er flerspråklig eller behersker særlig engelsk, russisk, spansk og fransk.

Arenavertskap

Festivalen har mange arenaer i bruk. Som arenavertskap følger du produksjonene fra teknikere ankommer arenaen til forestillingen/konserten er ferdig. Som arenavertskap er det en viktig oppgave å påse at arenaen og backstage fremstår som ryddig før artister og publikum ankommer. Er du typen som liker å være der det skjer, omgås ulike typer mennesker, liker å ta ansvar og samtidig er pålitelig, da melder du deg på her.

Produksjon (praktisk/rigg)

Beste måten å få en actionfylt uke hos oss er å være med vår oppsettingsleder på arenajobb med opprigg, utsmykning, klargjøring, lemping og god stemning. Her får du være midt i festivalsirkuset, sørge for at arenaene er klare for artistene - og virkelig kjenne festivalstemningen på pulsen. Alle kan være med på denne typen jobb, men en dårlig arm eller svak rygg kan være en utfordring.

Catering

Liker du å bli møtt av et sultent blikk som er forvandlet til et tilfreds smil rundt munnen når du forlater? Da er cateringa noe for deg. Catering-gjengens oppgave er å sørge for at frivillige, artister og stab får nok mat, drikke og vennlighet til å opprettholde humør, energi og kreativitet gjennom åtte uforglemmelige festspilldager.

Informasjon

Som en del av vårt informasjonsapparat blir du med på å produsere og spre informasjon om alle våre forestillinger, samt pynte Festspillbyen til fest. Vi ønsker frivillige til å hjelpe med alt fra merking av arenaer, grafisk produksjon, printing av flyers og annet informasjonsmateriell, fotografering, skriving av artikler, utdeling av flyers, opphenging av plakater og mye mer. Vi trenger også frivillige som kan hjelpe til i uka før Festspillene begynner.

Transport

Som sjåfør i transporttjenesten inngår du som en viktig del av festivallogistikken. Sjåførene har varierte oppgaver, og mye av kjøringen innbefatter kjøring av artister til og fra flyplassen. Siden transporttjenesten er en viktig del av logistikken må du være punktlig, presis og en trygg sjåfør.

NUK++

Parallelt med Festspillene arrangerer vi Nordnorsk Ungdomskulturfestival (NUK++), og da kommer 150 engasjerte ungdommer til Harstad for å delta på festival. På NUK++ trenger vi frivillige til catering og sekretariat. Som frivillig her er det viktig at du kommuniserer godt med ungdom og ønsker å bidra til at dette blir deres beste uke. Vi lover at du kommer til å få masse igjen for det.

Billettsalg

Billettselgere er sammen med publikumsvertskap Festspillenes ansikt utad mot publikum. De står for dørsalget og kontroll av billetter på Festspillenes arrangement utenfor Kulturhuset, og er en viktig del av Festspillenes frontservice. Billettselgere må være forberedt på å kunne svare på spørsmål fra publikum, og det er viktig at du setter deg godt inn i programmet og de forskjellige arenaene. I etterkant av hvert arrangement er det oppgjør og føring av statistikk, noe du vil få opplæring i.

Publikumsvertskap

Publikumsvertskap er sammen med billettselgere Festspillenes ansikt mot publikum. Som publikumsvertskap har du et oppsyn med sikkerhet og innslipp av publikum (med unntak av Harstad Kulturhus) og du vil forholde deg til arenavertskap på hvert arrangement. Man møter vanligvis opp en time før arrangementet og er med på klargjøring av arenaen, i tillegg til enkel opprydning etter endt arrangement. Det er også viktig å sette seg inn i Festspillenes program da en som vertskap kan få spørsmål fra publikum.