Arktisk festspillplakat

simen_portrett.jpg

Festspillplakaten for Festspillene i Nord-Norge 2018 er designet av Simen Justdal, Ferniss.no
Festspillplakaten for Festspillene i Nord-Norge 2018 er designet av Simen Justdal, Ferniss.no

Igjen er Arktis og et nordlig fokus utgangspunkt for årets Festspillplakat, i år av grafisk designer Simen Justdal.

Polpunktet er markert med et hvitt kryss over en sirkelform i blant annet rosa, grønt og turkis, med gul bakgrunn. Rundt på denne sirkelen ligger det en rekke sirkler i ulike størrelser, knyttet sammen i et nettverk. Sirklene representerer det demografiske Arktis, og størrelsene varierer etter hvor mange det bor i de ulike områdene. 

Årets plakat er et fargesterkt uttrykk som skal gjenspeile menneskene i nord – og kommunikasjonen og samarbeidet mellom befolkningene i nord. Festspilldirektør Maria Utsi er svært fornøyd og mener plakaten passer spesielt godt til årets Festspill:

- Det er en usedvanlig passende illustrasjon til vårt fokus i 2018, som i år handler om dialog og samarbeid i nord, sier Utsi.

Simen Justdal har nylig flyttet til Sortland og er en frilansdesigner med lang erfaring og mange utmerkelser for sitt arbeid, både fra sin tid i Tank Design i Tromsø og med sitt eget firma (ferniss.no) i Oslo.

- Å få lage det visuelle uttrykket til en av landets største kulturfestivaler har vært en morsom og flott opplevelse. Målet var å lage noe med egenart og høy synlighet. Jeg mener vi lyktes godt med begge deler. 

I løpet av helgen vil årets plakat farge byen gul, og det er også flere profilprodukter, inklusiv plakaten, som er mulig å kjøpe når Festspillbutikken åpner på torvet 9. juni.