Billettsalget skyter fart

storsalen_foto_roger_hennum.jpg

Storsalsforestillingene selger best per nå. Foto: Roger Hennum

Etter årets programlansering den 14. april registrerer Festspillene i Nord-Norge mye større bevegelse i billettsalget enn man opplevde i fjor. Salget er mer enn tredoblet sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

- Det er veldig gledelig at årets program, som har en så sterk nordnorsk profil, slår så godt an hos publikum. Festspillene tror på kunst fra nord og har et sterkt ønske om å reflektere noe av krafta og kvaliteten i landsdelens kulturliv, for å bli verdens viktigste kunstfestival for nord, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Det er Storsalsforestillingene med veletablerte artister fra landsdelen, som selger best så langt. Violet Road med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) i full symfoni, er den mest populære forestillingen hittil. Ellers er interessen stor for åpningsforestillingen ”Kjetterbålet” med Kråkesølv fra Bodø, ”LAUSDANS I UNIFORM” med Forsvarets musikkorps Nord-Norge (FMKN) og Kartellet, ”Anneli Drecker & MiNensemblet”, ”CARMEN” med dansekompaniet Norrdans, Ane Brun og ”LAPP AFFAIRS – UNFINISHED BUSINESS” med de samiske kunstnerne Sofia Jannok, Mari Boine, Elle Márja Eira, Máret Anne Sara og Anders Sunna.

- Vi registrerer et forhåndssalg over all forventning. Det er tross alt enda over seks uker igjen til festspillstart, så dette gjør oss optimistiske i forhold til årets totale billettsalg, sier informasjonsansvarlig Tone Anita Karlsen.

Det er kun få Ukespass igjen, så her må folk skyndte seg om de vil ha pass som gir adgang til alle arrangementene hele uka.

Festspillene i Nord-Norge arrangeres i Harstad fra 18. – 25. juni.