Deler av Festspillutstillingen – til Svalbard

Kunsthall Svalbard setter opp en spesialvisning av filmen ”The Feast of Trimalchio” som var en del av årets Festspillutstilling ”Oceanic Feelings”. Kunstneren Evgeny Svyatsky fra kunstnergruppen AES+F deltar i samtale etter visningen, førstkommende mandag. 

I tillegg til at filmen var en del av utstillingen ”Oceanic Feelings” på Festspillene i Nord-Norge, ble den vist ved Venezia-biennalen i 2009. Filmen er del to av en trilogi og refererer til en av de mest berømte scenene i Petronius Arbiters berømte roman ”Satyricon”. Det er en moderne framstilling av dekadensen, basert på det latinske mesterverket.

Den russiske kunstnergruppen AES+F ble etablert i 1987 av arkitektene Tatiana Arzamasova og Lev Evzovich og multi-disiplin kunstneren Evgeny Svyatsky. AES+F har stilt ut internasjonalt siden 1989. Samme år ble fotografen Vladimir Fridkes medlem i gruppen, derav +F i navnet.

AES+F er representert i flere av verdens mest prestisjefylte gallerier, og arbeidene deres er inkludert i internasjonale kunstsamlinger og museum, blant annet Moscow Museum of Modern Art, State Russian Museum (St.Petersburg), Pompidousenteret (Paris), Moderna Museet (Stockholm) og Tate Britain (London).

Visningen finner sted mandag 24. august på Kunsthall Svalbard, som er en avdeling av Nordnorsk Kunstmuseum. Festspillutstillingen 2015 ble kuratert av Joakim Borda-Pedreira.

Delta via Facebook events