En hilsen fra festspilldirektøren

ragnheidur-skuladottir_saga-sigurdardottir_web.jpg

Ragnheiður Skúladóttir - Foto: Saga Sigurdardottir

Festspillene i Nord-Norge er en av de største multidisiplinære festivalene i Skandinavia og har en sjelden geografisk, demografisk og kulturell rekkevidde. 

I løpet av ukene vi har sett denne krisen eskalere har festspillstaben jobbet med mulige løsninger og alternativer for å kunne gjennomføre årets Festspill. Dessverre blir det mer og mer tydelig at det ikke kommer til å være mulig slik situasjonen ser ut til å utvikle seg. 

Vi har derfor, sammen med vårt styre, tatt den vanskelige og utrolig skuffende beslutningen å avlyse Festspillene i Nord-Norge og vår ungdomsfestival NUK i 2020.

Jeg vet at både for publikum, frivillige, artister, leverandører, bransje og næringslivspartnere er Festspillene en viktig arena både sosialt, kulturelt og økonomisk, og det gjør selvfølgelig denne beslutningen enda mer trist. Festspillstaben vil så snart som mulig komme i gang med planene for 2021, slik at vi igjen kan presentere fremragende musikk, dans, teater og visuell kunst som kan gi mot, perspektiv og styrke til hverdagene som kommer etter denne krisen.

På vegne av alle oss i Festspillene i Nord-Norge håper jeg at du og dine har det bra i denne vanskelige tiden. Våre tanker er med de som går i front og håndterer COVID-19 pandemien, samt de som opplever utrygghet knyttet til både helse, privatøkonomi og arbeidsplasser som følge av alle endringene vi opplever nå som samfunn. 

Takk for støtten, og pass godt på hverandre i tiden som kommer.

Ragnheiður Skúladóttir 

Festspilldirektør
Festspillene i Nord-Norge