Endelig kommer Mari Boine tilbake til Festspillene!

mari_boine_credit_gregor-hohenberg_005.jpg

Mari Boine kommer til Festspillene i Nord-Norge 2020. Foto: Gregor Hohenberg

Festspillene i Nord-Norge lanserte i dag enda en storsalskonsert for neste års festival – Mari Boine med band, hele 14 år etter forrige egne konsert på festivalen.  

Mari Boine er en av verdens fremste vokalister og skaper musikk i grenselandet mellom samisk og annen folkemusikk, rock og jazz. 

Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir er glad for å presentere et av vår tids største samiske ikon: 

- Vi ser frem til en helaften med et dypdykk i hennes musikalske univers – og det er ikke utenkelig at denne konserten også vil by på splitter ny musikk. Hun leverer live-opptredener som kan ta pusten fra alle og enhver, og til Festspillene i Nord-Norge kommer hun med fullt band, sier Skúladóttir.

Mari Boine er spesielt kjent for å ha fornyet joiken og modernisert samisk musikk, og har siden debuten for over 30 år siden levert en helt utrolig innholdsrik diskografi, og spredd vår felles kulturarv over hele verden. Dette har hun høstet stor anerkjennelse for, og har mottatt en rekke Spellemannspriser (inkludert hedersprisen), Nordisk Råds Musikkpris, Samerådets Ærespris, Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, Ole Vig-prisen, Finnmark Fylkes Kulturpris, Anders Jahre’s Kulturpris, æresdoktorat, utnevnt til statsstipendiat og mye mer.

- Mari Boine har en imponerende karriere og er en av våre mest kjente og folkekjære artister. Noen av hennes mest kjente låter er tolket av artister som Ella Marie Hætta Isaksen (ISÁK), Gunhild Sundli (Gåte) og Jan Garbarek. Det er en stor glede å presentere henne i vår største arena, der hun kan briljere enda en gang, fortsetter Skúladóttir. 

Til Harstad kommer Mari Boine med et stjernelag av musikere, Gunnar Augland på perkusjon, Svein Schultz på bass, Kristian Olstad på gitar og Stein Austrud på tangenter. 

Mari Boine spiller på Festspillene i Nord-Norge tirsdag 23. juni 2020 kl 18:00 i Storsalen, Harstad kulturhus

Billettsalget til konserten starter 17. desember 2019, og er en perfekt julegave: Billetter til Mari Boine i Storsalen kjøpes her