Et rikholdig uteprogram for store og små!

fugit_julie-melando_o.jpg

FUGIT er tredje og siste del av Kamchàtkas triologi om flukt, og presenteres på Festspillene i Nord-Norge 2019. Foto: Julie Melando
FUGIT er tredje og siste del av Kamchàtkas triologi om flukt, og presenteres på Festspillene i Nord-Norge 2019. Foto: Julie Melando

Festspillene i Nord-Norge inviterer til et uteprogram med forestillinger til glede for både voksne og barn. 

MeMix

Endelig er Harstadvennen Claudio Levati tilbake i byen! Skuespilleren og teaterskaperen har gjestet Festspillene ved flere anledninger til stor glede for Harstadpublikummet. Denne gangen ankommer han som klovnen MeMix, med en morsom, varm og inkluderende forestilling for små og store. MeMix spilles søndag 23. juni kl 11:00 og kl 13:00 i Harstad sentrum, og er gratis for alle. 

WRZZ

En helt vanlig mann på en helt vanlig dag. Han skal bare inn døren. Ikke noe uvanlig med det? Men så begynner alt å gå galt på det mest forunderlige vis. Ta med hele familien til en overraskende og morsom utendørsforestilling i sentrum. WRZZ spilles mandag 24. juni og tirsdag 25. juni kl 11:00 og 13:00.

Festspillparade med Hærens Musikkorps

Tradisjonen tro paraderer Hærens Musikkorps fra Kultuhuskaia, før parkkonsert i Generalhagen. Korpset paraderer ca kl 11:35 fra Kulturhuskaia og starter konserten kl 12:00 i Generalhagen, både mandag 24. juni og tirsdag 25. juni. 

Greenman kommer til Harstad under Festspillene i Nord-Norge 2019

Greenman

En grønn mann på grønn skuter med grønn bagasje i Harstads gater? Vi garanterer for oppsiktsvekkende innfall, hjertelig utendørskomikk og uungåelig interaksjon med byens befolkning - til stor glede for de minste når Greenman inntar gatene. Forestillingen er gratis og spilles i sentrum onsdag 26. juni og torsdag 27. juni kl 11:00 og 13:00. 

It's not that way, it's this way

Onsdag 26. juni kl 14:00 og torsdag 27. juni kl 14:00 på havnepromenaden kan man være med å vikle oppdet som ser ut til å være et umulig sammensurium av hyssing. Den Sør-Koreanske kunstneren Juhyung Lee har spesialisert seg på å involvere publikum i sine kunstprosjekter. It's not that way, it's this way er gratis, men krever påmelding. 

Murikamification

Skuespillerne inviterer deg med rundt i byen på en svært fysisk og absurd forestilling. Forestillingen tilpasses til hvert sted den besøker, så det er all grunn til å glede seg til en reise i Harstads gater utenom det ordinære. Forestillingen er fredag 28. juni og lørdag 29. juni kl 11:00 og 13:00.  Murikamification spilles i sentrum, og er gratis. 

Fugit

Endelig er det spanske teaterensemblet Kamchàtka tilbake i Harstad. Ensemblet gjorde stor suksess i 2016 med sine to forestillinger, Kamchàtka og Habitaculum, og Fugit er den tredje forestillingen i deres trilogi om flukt. Bli med på intense, rørende og urovekkende møter på gateplan i prosjektet som er en heder til de som har forlatt, de som skal forlate og de som hjelper til på veien. Dette er en vandreforestilling som ikke egner seg for personer med nedsatt mobilitet, og anbefales ikke for barn under 7 år. Forestillingen er fredag 28 juni og lørdag 29. juni kl 14:00. Billetter til forestillingen koster 110 kr. 

Fiskesommer

Harstad Jeger- og Fiskerforening med samarbeidspartnere arrangerer fiskesommer for barn og familier på kulturhuskaia siste lørdagen i festspilluka! Fiskesommer varer fra kl 12:00-16:00, og låner ut fiskeutstyr og redningsvester til alle deltakere.

SNN parken åpnes med pomp og prakt. Foto: Linda Mathisen

SNN-parken

Lørdag 22. juni kl 14:30 er det åpningsfest i SNN-parken, og alle er invitert! Parken er åpen hver dag under Festspillene fra kl 11:00-16:00, og har mye forskjellig på programmet som kan leses her. I år ligger parken ved det midlertidige torvet ved bussterminalen.