Festspill-Hip Hop med Poppa Lars sine favoritter

Poppa Lars. Foto: Terje Arntsen

Poppa Lars fra Tungtvann henter egne favoritter når han, SNN og Festspillene inviterer til Hip Hop Bonanza i Nordic Hall lørdag kveld - med blant andre to av de heteste nye rapartistene i landet. Samtidig får publikum en eksklusiv smakebit på hva som beveger seg i nord innen sjangeren.  

Poppa Lars fra Tungtvann, eller Lars Audun Sandness som han egentlig heter, er fra Harstad, men bor nå i Tromsø, hvor han jobber med musikk.

– Jeg har samarbeidet med Festspillene over flere år, og jeg er veldig glad for at de gjennom årene har tatt tak i sjangeren og gitt den plass, sier han.   

Øverst på plakaten i år står to av Norges mest spennende og aktuelle artister; Tyr og Oscar Blesson. 
– Hos oss gjør de en eksklusiv felleskonsert – med både solo- og felleslåter i et herlig samspill. Før dette, serverer vi et spennende knippe nord-norske artister i Unge Funksjonell, Regz, Foad Noor og Carl Critical, sier han. 

Frie tøyler 

Poppa Lars fikk frie tøyler når han skulle hente artister til konserten, og er veldig fornøyd med at Tyr og Oscar Blesson sa ja.  
– Begge to er personlige favoritter på hver sitt vis, legger han til. Når Tungtvann opptrer i Operaen til høsten har de begge med. 
– Til den konserten har vi plukket gjesteartister som har vært de viktigste i hver sin generasjon. Tyr og Oscar Blesson er selvskrevet, sier han.  

På kanten 

– De har begge vært på vei inn i søkelyset i mange år. Begge starter på engelsk, og har fått et voldsomt oppsving etter at de gikk over til norsk. De står nå på kanten til å bli virkelig stor. Vi er heldige som får dem til Harstad nå. De setter sammen en konsert kun for denne festivalen. Det er ikke noe de ellers gjør. De er begge kjent for å være energisk, og det kommer til å bli beintøft, sier han. 

Stemmer fra nord 

– De tre rapperne fra nord er gode og kule representanter for ny, nordnorsk rap. Det er friske nykommere, der både Unge Funksjonell og Regz er aktuelle med ny musikk, og Foad jobber også med nytt materiale. Det er flott å se at kvinner også kan komme inn i denne mannsdominerte bransjen, sier Poppa Lars, og sikter til Regz.

– Med dette får man en eksklusiv smakebit på hva som beveger seg nasjonalt og i nord, og det er friskt og ungdommelig. 

Les mer om konserten her. 

 

Poppa Lars om artistene:  

Tyr 

Tyr slapp nylig albumet «Bedøvelse gjør mester». Tidligere kjent som Wonder the Boy, fikk han sitt gjennombrudd med den norskspråklige singelen «21» i 2022. Hans unike sound blander moderne elementer med inspirasjon fra 2000-tallets hip hop, og han er kjent som en energisk og rå liveartist. Vi gleder oss til å se ham i Harstad! 

Oscar Blesson 

Oscar Blesson startet med engelske tekster, men har de siste årene markert seg som en norskspråklig tungvekter. Debutalbumet «Vi blør i kor» (2022) har streamet millioner av ganger, og Blesson er kjent for sin elektriske energi på scenen. Han slapp nylig singelen «In Transit Freestyle», og et nytt album kommer i 2024!   

Unge Funksjonell   

Unge Funksjonell leder en ny bølge av Tromsø-artister. Han slapp nylig albumet «Dogma», som gjestes av blant andre RSP og Joddski. Med røtter i hip hop, viser han også alternative sider inspirert av sin far, Bror Olsen fra Vinterhagen. Vi er enige med iTromsø: få mannlige rappere tør vise slik sårbarhet.   

Regz 

Regz er en sjelden kvinnelig rapper fra nord, kjent for personlige tekster over heftige beats. Hun legger ikke noe imellom når det gjelder gammel livsstil og tidligere omgangskrets. Med høyt ambisjonsnivå, antyder hennes singler at et album er på vei – noe vi fikk en smakebit på da hun varmet opp for Marstein sist høst. 

Foad Noor 

Foad Noor har vært aktiv i den nordnorske undergrunnen i flere år, med samarbeid med artister som RSP og Joddski. Singlene har kommet jevnt siden 2016, og nå sies det at hans debutalbum er ferdig innspilt. Vi venter i spenning! 

Carl Critical 

Carl Critical, musikkprodusent og filmskaper fra Tromsø, står bak plateselskapet IGH som huser UF, Regz og Foad Noor. Han kommer til FINN som musikalsk leder og DJ for disse tre. Forvent drøye beats og visuelt krydderi på høyt nivå!