Festspilldirektør i Den gode Samtalen

19153380406_92e483a6bc_o.jpg

Festspillene håper mange vil komme til Galleri NordNorge for å få med seg "Den gode Samtalen" lørdag, der publikum får sjansen til å bli bedre kjent med festspilldirektør Maria Utsi. Arkivfoto: Lise Marie Mathisen

Festspilldirektøren Maria Utsi er gjest når Harstad Kulturhus igjen inviterer til arrangementsserien «Den gode samtalen» i Galleri NordNorge lørdag 21. november.

34-åringen fra Finnmark startet i jobben som festspilldirektør i høst, og er godt i gang med å legge strategien for festivalens videre utvikling. Hun har sterke visjoner om å vende fokuset nordover. Festspillene tror på kunst fra nord og vil i større grad være en festival for nordområdene, noe det nye internasjonale navnet Arctic Arts Festival, også bærer preg av.

«Festspillene må inspirere, profilere og facilitere nye prosjekter og samarbeider - skape ny utvikling på kunst- og kulturfeltet i nord - og vi må bringe kultur inn i samfunnsutviklingen på en ny måte.» (Maria Utsi til Harstad Tidende 4.11.15)

Utsi har lang fartstid i det nordnorske kulturlivet. Hun kommer til Harstad fra jobben som festivalsjef for Varangerfestivalen i Vadsø, og har tidligere vært leder for Hermetikken Næringshage. Hun er også nåværende styremedlem i Hålogaland Teater, har tidligere vært styremedlem i Norsk Jazzforum, og rådsmedlem i regjeringens bransjeråd for kulturnæringene.  

Gå ikke glipp av denne muligheten til å bli kjent med teaterviteren som er på plass i av en av landsdelens viktigste jobber.

Samtalen ledes av Bård Borch Michalsen, som er senior kommunikasjonsrådgiver ved Nordområdesenteret og tidligere redaktør i Harstad Tidende.

Mer om arrangementet her

Delta via Facebook-event her