Festspillenes samiske profil slår an – to utsolgte hus!

Festspillene i Nord-Norge forteller om to utsolgte hus en drøy uke før festivalstart.  Både” Samisk gourmet”  og ”Under nordlige stjerner”  har falt i smak hos publikum.

”Samisk gourmet” er en av seks konserter og forestillinger festspillprofil Georg Buljo skal gjøre i løpet av årets festivaluke. Til gourmetkonserten på Røkenes gård har han med seg ingen ringere enn Niko Valkeapää og Per Willy Aaserud. I tillegg til musikken får publikum et helt gourmetmåltid.

”Under nordlige stjerner” er en reflekterende, vakker og utfordrende forestilling om de problematiske sidene ved fornorskningen av Sapmi. Med Mari Boine, Brita Pollan og Georg Buljo.

- Jeg er utrolig glad for at vår satsning på det samiske av i dag, og all den fantastiske musikken som kommer fra land øst for oss, har vekket begeistring og interesse hos publikum, sier en forventningsfull Festspilldirektør Tone Winje.

Hun vil også fremheve resten av Buljo-programmet. Ikke minst er hun spent på mottakelsen av hans bestillingsverk MAZE søndag 21. juni. Tittelen spiller både på Buljos samiske opphav og på det engelske ordet for labyrint. Buljo har lovet å ta i bruk Kulturhuset på en annerledes måte, og Winje håper publikum finner veien til dette som garantert blir en urvakker og uforglemmelig opplevelse i - og utenfor - Storsalen.

Kjøp billetter til MAZE her

Mandag 22. juni har Buljo konsert sammen med  det unge, samiske talentet Marja Helena Fjellheim Mortensson, en artist vi garantert vil få høre mer til i årene som kommer.

Kjøp billetter til Marja Helena Fjellheim Mortensson & Georg Buljo her

Georg Buljo er en musiker som beveger seg sømløst mellom en rekke sjangre. Midt i den samiske rekken blir det konsert med Takula, en spennende gruppe fra Malawi. De har med seg selveste Ray Phiri på vokal, kjent fra samarbeidet med Paul Simon på platen ”Graceland”.

Kjøp billetter til Takula med Georg Buljo & Ray Phiri her

Buljorekken avsluttes lørdag med familieforestillingen  ”Marja og Magedragen” sammen med Sarakka Gaup.

Kjøp billetter til Marja og Magedragen her