Festspillplakaten 2020

festspillene_fb_coverphoto_820x360.png

Festspillene i Nord-Norge 2020. Design: Hörður Kristbjörnsson
Festspillene i Nord-Norge 2020. Design: Hörður Kristbjörnsson

Festspillene i Nord-Norge har i dag presentert det visuelle uttrykket for 2020, utviklet av den islandske designeren Hörður Kristbjörnsson. Kristbjörnsson har lang erfaring som designer, og hans designbyrå DÖÐLUR er anerkjent for sin kreative produksjon innenfor alt fra hotelldesign, foto, klesdesign, TV-reklame, visuell profil og magasin.   

Årets plakat består av et emblem med en sol som trekkes opp av havet, og festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttirer svært fornøyd med det visuelle uttrykket for 2020. 

- Med referanse bade til havet og sommersolverv understreker dette designet den positive og energiske festivalstemningen vi alle opplever under Festspillene. Jeg synes dette designet er perfekt for oss, og gleder meg til å se det manifestere seg på banner, t-skjorter, sosiale media og selvfølgelig på Festspillplakaten i sommer, sier Skúladóttir.

Festspillene i Nord-Norge 2020.Design: Hörður Kristbjörnsson

 

Sol og fest har vært utgangspunktet for Festspilldesignet, og Hörður Kristbjörnsson forklarer resonnementet bak designet:

- Når vi endelig kan dra solen ut av havet er det tid for å feire og samles til festival. Designet og uttrykket for 2020 er basert på tid og sted for Festspillene, med sin lokasjon på 68,7° nord og med midnattsolen som bakteppe. Harstad med horisont, hav og himmel har vært vårt visuelle utgangspunkt, og koblet sammen med en svært leken og særegen font ønsker vi å fremheve den unike stemningen og posisjonen Festspillene i Nord-Norge har, sier Kristbjörnsson.