Her er ungkunstprosjektene 2024

Ungkunst 2024

Festspillene i Nord-Norge har årlig siden 1997 delt ut ungkunststipender til to kunstprosjekter fra, eller i tilknytning til, landsdelen. 

Målet er å støtte nyskapende og modige kunstprosjekter innen alle uttrykk, og gi unge kunstnere mulighet til å utvikle prosjekter og presentere sitt kunstnerskap for et stort publikum. En rekke av dagens etablerte artister i nord har vært ungkunstnere, som Hekla Stålstrenga, Liv Hanne Haugen, Amund Sjølie Sveen, Nina Wester, Nasra Ali Omar, Silje Halstensen (Bendik), Jennifer Torrence, Aleksander Kostopoulus, Tine Surel Lange, Jakop Janssøn og Lost and found Productions. I alt har det vært 52 ungkunstprosjekter tidligere. 

For 2024 er to prosjekter plukket ut, som vil ha premiere under Festspillene i Nord-Norge: Dansekunstneren Oliver Paulsson og bandet Nonne. 

Nonne 

Nonne - ungkunstprosjekt 2024

Bandet Nonne består av Gustav Eidsvik (f. 1994) og Erlend Skotnes (f. 1994), begge fra Tromsø. Duoen har et ønske om å skape noe enkelt, ekte og ærlig. Ved å kombinere suggerende riff og hypnotiske melodier med dansbare rytmer, spiller nonne psykedelisk rock på nordnorsk. Gjennom "Skyggesider" vil duoen utforske nye sider ved seg selv, og fremføre det de finner under Festspillene i Nord-Norge 2024. 

 - Ungkunststipendet gir oss muligheten til å skrive ny musikk og videreutvikle vårt uttrykk som live-band, både musikalsk og visuelt, sier Eidsvik og Skotnes.  

Stimulerende 

-Duoen Nonne er en fersk stemme her i nord. Gustav og Erlend er inspirert av musikere som Per Martinsen og Charlotte Bendix. Denne koblingen mellom generasjoner innen elektronika er stimulerende, og har allerede bidratt til spennende musikk. Jeg gleder meg til å følge deres prosess frem mot premieren i 2024, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.    

Oliver Paulsson 

Oliver Paulsson - et av ungkunstprosjektene for 2024Oliver Paulsson (f.1996) er en allsidig danser og koreograf. Han er født i Sverige, men han har utdanning i dans fra Norge. Hans første steg inn i dansen var gjennom ulike gatestiler, men interessen hans for dans utvidet seg raskt til å inkludere et mangfold av stiler. Gjennom sitt ungkunstprosjekt - en koreografisk og fotografisk installasjon - ønsker han å ta publikum med på en reise inn i menneskets samspill med teknologien i det moderne samfunnet.  

- Å motta denne stipendiet betyr utrolig mye for meg som nyutdannet dansekunstner. Dette verket, som for øvrig er mitt første i denne skalaen, har jeg lagt nesten all min tid på det siste året, og å se at noen verdsetter og tror på meg og det jeg har klart å utvikle, er den største motivasjonen jeg kan tenke meg. Tusen takk til Festspillene i Nord-Norge. Jeg gleder meg til premieren, sier Paulsson. 

Relevant

Også festspilldirektøren er glad for at Festspillene i Nord-Norge får bidra til å løfte frem Oliver Paulsson og hans kunstnerskap.  

- Hans kunstneriske forskning rundt det menneskelige og det tekniske er veldig relevant, og det blir spennende å følge han neste året. Jeg gleder meg veldig til hans premier under Festspillene 2024.