Jazzfest på Festspillene i Nord-Norge

ensemble_denada_l1014503_35652314331_o-1024x682.jpg

Ensemble Denada spiller på Harstad kino under Festspillene i Nord-Norge 2019.
Ensemble Denada spiller på Harstad kino under Festspillene i Nord-Norge 2019.

Årets festspill har kanskje mer jazz enn noen gang, når blant annet noen av landets største jazzorkestere spiller og Nordnorsk Jazzforum inviterer til tidenes jazzjam på Torvet 3.

Hanna Paulsberg Concept & Magnus Broo spiller på Festspillene i Nord-Norge 2019

Lørdag 22. juni starter vi friskt med saksofonist Hanna Paulsberg. Paulsberg kunne notere seg for to Spellemannsnominasjoner i 2018, både for hennes eget band Hanna Paulsberg Concept og for trioen GURLS. Til Festspillene kommer hun med med sin egen kvartett, bestående av Oscar Grönberg, Trygve Fiske og Hans Hulbækmo, samt den svenske jazztrompetisten Magnus Broo. Til sammen utgjør de et velsmurt maskineri som presenterer originale komposisjoner som henter musikalsk brennstoff fra jazzens innerste fyrrom.

23. juni spiller Moskus på Torvet 3. Med smittende lekenhet, sveiseblind sjangerblanding og obsternasig eksperimentvilje har Moskus bestående av Anja Lauvdal på piano, Fredrik Luhr Dietrichson på bass og Hans Hulbækmo på trommer blitt en av de viktigste stemmene i den nye generasjonen av norsk jazz.

Johan Lindström Septett spiller på Festspillklubben Torvet 3 på Festspillene i Nord-Norge 2019

Johan Lindström Septett (SE) spiller mandag 24. juni. Multiinstrumentalisten og elgitaristen Johan Lindstrøm er kjent for å både eksperimentere med klassiske riff og trosse sjangerkonvensjoner, og du kan forvente deg en konsert med både leken jazz, luftige bluesriff og eksentrisk kunstrock. 

Daniel Herskedal har siden sist han gjestet Festspillene i Nord-Norge utgitt det strålende albumet Voyage, det siste i rekken av musikalske reisebrev. Albumet har mottatt strålende anmeldelser fra et samlet europeisk anmelderkorps, og jazztubaisten Herskedal har med dette etablert seg som en av Norges store internasjonale jazzstjerner. Herskedal spiller tirsdag 25. juni på Torvet 3.

Tirsdag 25. juni kan du også oppleve Ensamble Denada når de inntar Harstad Kino med Torun Eriksen. De kommer til Festspillene med sin elegante musikk i vindskeiv souljazz-utgave med knallsterke unge solister og referanser til både gospel, Tom Waits og New Orleans.

Trondheim Jazzorkester besøker årets festival onsdag 26. juni i Harstad Kino. Trondheim Jazz Orchestra, spiller under ledelse av Ole Morten Vågan, som har Vågan med seg flunkende ny musikk, og viderefører samarbeidet med animatør Flu Hartberg. Med kombinasjon av ny musikk, Flu Hartbergs fantasirike og innsiktsfulle animasjoner, og en dose lysmagi fra Jan Erik Holto, er det duket for en særdeles spennende urpremiere i Harstad Kino.

I 2019 fyller Nordnorsk Jazzforum 50 år og vi feirer jubileet med tidenes største jazzjam på Festspillklubben Torvet 3. I løpet av 8 timer kan du få med deg den mest spektakulære lineupen noensinne på en nordnorsk jazzscene. Se hele lineupen og gjør det glar til jazzjam fredag 28. juni.

Roger Johansen spiller lørdag 29. juni, og er en jazztrommeslager av format og kapasitet: I mer enn 25 år har han jobbet med de største navnene innen jazzen og bidratt på album med alt fra Tungtvann til Nora Brockstedt. Festspillene i Nord-Norge har bestilt splitter nye låter fra Rogers hånd, og til Torvet 3 har han med seg et stjernelag av venner og musikalske kompanjonger. 

I tillegg spiller jazzlegenden Jon eberson en konsert sammen med sin datter Marte Eberson (også kjent fra Highasakite og LÖV) på Harstad Kino fredag 28. juni. Eberson holder seg i et landskap med referanser til både pop og jazz.