Lanserer samiske artister

Agy_Pressefoto2_by Daniel Mikkelsen.jpg

Agy er en av flere samiske artister, som er klare for årets festspill. Foto: Daniel Mikkelsen

I anledning samisk nasjonaldag 6. februar, presenterer Festspillene i Nord-Norge flere arrangementer med samiske artister i årets Festspillprogram.

- I et år hvor Festspillene i Nord-Norge vil ha et sterkt fokus på kunst – og kulturlivet i landsdelen, er det viktig for oss med sterk samisk tilstedeværelse på Festspillene. Vi er stolte over å ha sikret oss det hippeste stjerneskuddet fra nord, Ágy! Vi er i tillegg veldig glade for at samarbeidet med Riddu Riđđu resulterer i konsert med multitalentet Elina Waage Mikalsen og bandet Blood Forest Family. Prosjektkoret Sámi Jienat er også klare for Festspillene med korjoik-konsert på fem samiske språk, sier en stolt festspilldirektør Maria Utsi.

Samtidig jobber Festspillene med et nytt scenisk samarbeidsprosjekt der de utfordrer noen samiske artister til nye konstellasjoner. Festspilldirektøren kan røpe at Elle Márjá Eira allerede har takket ja. Andre navn og flere detaljer om dette spennende samiske prosjektet, kommer senere.

I dagens lansering introduserer også Festspillene en ny arena for publikum. Utestedet Karma tas i bruk gjennom hele festspilluka som en indie-venue for ny nordnorsk musikk, der blant andre Ágy og Blood Forest Family skal holde sine konserter.

Les mer og kjøp billetter til Ágy her

Les mer og kjøp billetter til Blood Forest Family her

Les mer og kjøp billetter til Sami Jienat her

Festspillene i Nord-Norge arrangeres i Harstad fra 18. -25. juni.

Trykk her for mer informasjon om Festspillkortet, som gir deg gode tilbud på årets Festspill